N-28953

Uitgegeven in 1931

N.V. Th. de Jongs Handel-Mij

Eindstraat 27 Breda verstrekt 1931

Aanvullende informatie

Dit is de Citroën Traction Avant, model ? met mijn vader Gerardus Johannes .Joseph (Gerard) de Jong, genomen bij zijn huis aan de Rooseveltlaan 3 te Breda, vermoedelijk in 1950. In het midden staat mijn tante, Allegonda Cornelia Maria (Gonny) de Jong-Oomes. Achter het stuur zit mijn oom Antonius Petrus (Piet) de Jong. Het kenteken stond waarschijnlijk op naam van NV Th. de Jong's Handelsmaatschappij te Breda (Koffie, Thee, Tabak). De auto is geleverd door mijn oom Marius Antonius de Jong van Garage Rapid, een Citroën Garage te Breda. De foto is genomen bij het vertrek van mijn vader naar Italië.

Ik zoek nog informatie over en foto’s van de Minerva (gefabriceerd in Antwerpen) en de Spyker (gefabriceerd in Amsterdam), die van mijn Opa, Thijs Johannes de Jong, zijn geweest. De tenaamstelling kan zijn geweest: NV Th. de Jong's Handelsmaatschappij te Breda met als mogelijke adressen: Baronielaan 42 Breda, Eindstraat Breda of Ginnikenstraat Breda.

Mijn Opa heeft de Spyker opgehaald in Amsterdam, is ermee naar Breda gereden en dat was overtuigend bewijs om een rijbewijs te krijgen. Om inbeslagname te voorkomen is de Minerva tijdens WOII ingemetseld in een onherkenbare ruimte van de Tabaksfabriek aan de Akkerstraat in Breda.

Pietro de Jong

Door bezoekers

Het nummer is uitgegeven in maart 1931, de tenaamstelling is als boven aangeven met als adres Eindstraat 27.

Leuk, wij woonden destijds aan de overkant op nr. 20. Ik heb daar altijd zo'n auto zien staan.

@ MCM van Overveldt. Maar nooit geweten van wie die auto was?
Met vriendelijke groet

Dit is een vooroorlogse traction avant (sportje) 7c/11bl uit 1939.

@ Frank van Akere. Dank voor de aanvulling. Voor alle duidelijkheid: de foto dateert van rond 1950, de auto is dus ouder. Ik heb het modeljaar eraan toegevoegd.
Met vriendelijke groet

Familie de Jong!

Reageer