N-2759

Uitgegeven in 1915

M.H.C. Jansen

Fellenoord 15 Woensel verstrekt 1915

M.H.C. Jansen

Woensel vervallen 1931

H.P.C. Jansen

Schijndel verstrekt 1931

Aanvullende informatie

Foto 1

Geduldig wacht Piet Vugts in de zijspan in de Kloosterstraat in Schijndel. Het merk van de motor is niet te zien, maar op de zijspan prijkt het indianenhoofd van Indian [aanvulling: het is een 1000cc Indian PowerPlus; zie reactie hieronder. Redactie]. Het kenteken staat op naam van de eigenaar/directeur van de Koninklijke Kousenfabriek Jansen de Wit uit Schijndel.

In de etalage van de winkel op de achtergrond, eigendom van vader de vader van Piet, staat nog een Indian. Maar die is nog niet verkocht en heeft dus ook nog geen kenteken.

Bron: Heemkundekring Schijndel, collectie fam. Vugts

Jan van Weert

Foto's 2 en 3

Vrij duidelijk is op deze foto het kenteken N-2759 te zien. Die is gemaakt op de Markt in Den Bosch, voor hotel Central. "Centrale Motorclub Brabant" staat er op het spandoek, dat aan een luifel van het hotel is gehangen. Dit is bij de start van de Dwars door Brabant-Rit op donderdag 30 juni 1921. M.H.C. Jansen staat echter niet vermeld bij de deelnemers, wel Th. Jansen uit 's-Hertogenbosch, die vierde werd in de categorie solo-motoren. Maar is dit wel de Sparkbrook waarop hij volgens de krant deelnam? [aanvulling: nee, het is een 1000cc Indian PowerPlus; zie reactie hieronder. Redactie]

Bron foto: De sport illustratie; officiëel orgaan der Federatie van R.-K. Voetbalbonden in Nederland van 6 juli 1921

Bron uitslag: Provinciale Noordbrabantsche en 's Hertogenbossche courant van 1 juli 1921

Met dank aan JP de Jong voor de tip.

Door bezoekers

De motor met het zijspan is een 1000cc Indian PowerPlus, in de etalage staat een 600cc Scout uit ca. 1921. Op foto 2 zeker geen Sparkbrook maar weer een 1000cc Indian PowerPlus, mogelijk dezelfde motor zonder span.

Opgelost! Bedankt, Ruud.

Reageer