Overslaan en naar de inhoud gaan

N-26708

Uitgegeven in 1930

W.H.M. van Pelt

Eind C 205 Someren verstrekt 1930

Door bezoekers

Harry Loos zei op 22 juni, 2019 - 12:20

Mooi....! Opa in zijn jonge jaren...

BHIC Paul Huismans zei op 24 juni, 2019 - 09:13

@ Harry Loos. Ja, leuk, hé? Als je er nog meer over weet te vertellen, of als je nog meer foto's van je opa met zijn bakfiets hebt: informatie en plaatjes zijn hier van harte welkom!

Marco Schuurmans zei op 28 december, 2021 - 23:17

Vol verbazing dat ik op deze website een tweede foto van een Sparta motorcarrier vind. Echt heel bijzonder. Het betreft hier een Sparta motorcarrier met 98cc sachs motor. Het tankje wat erop zit verraad het bouwjaar 1934-1935. De vroege modellen Sparta motorcarriers kenmerken zich door rijke biespatronen op het zwarte lakwerk. De biespatronen bestonden uit banen gemarmerde lak (marmer effect) omlijnd met gouden biezen. Op de voorspatborden is de tekst Sparta te lezen en er zijn op meerdere plaatsen transfers aangebracht. De meeste andere fabrikanten waren soberder in afwerking van het framewerk. De focus lag vaker op de bak zelf dan op de rest. Er zijn nog wat andere elementen, zoals het pedaaltje voor het trapstel (vanuit de bak bezien), dat is een bak vastzetinrichting waarop octrooi was aangevraagd.

V.w.b. De brandstoftanks; In die periode lijkt er wat aan de hand te zijn, want er werden allerhande eigen tanks gemonteerd op zowel carriers als ook motoren. En weinig tot geen tanks van derden. De reden daarvoor is mij onbekend. Mogelijk een financieel conflict of andere prioriteiten tav uitbouw van de fabriek.

Mocht er interesse bestaan in fotos van dit type carrier, kan ik van dienst zijn.

BHIC Paul Huismans zei op 29 december, 2021 - 11:53

Bedankt voor de aanvullende informatie en voor het aanbod, Marco. De insteek van deze website is natuurlijk Brabantse motorvoertuigen en hun eigenaren. Maar als ze voor verduidelijking handig zijn, dan zijn foto's van soortgelijke voertuigen soms zeker handig.

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.