N-25099

Uitgegeven in 1929

A.W. van Hout

Mill verstrekt 1929

Aanvullende informatie

Foto 1

DAF A 50 trekker van de firma Van Hout uit Mill.

Bron: Oudedaf.nl

Foto 2

Zowel de oplegger als de boom hebben zo te zien hun beste tijd wel gehad. Bovenop de boom poseren twee mannen met pet op hun gemakkie met die oplegger en boom mee. Tussen de oplegger en de truck is nog een oudere man met hoed te zien met een fiets aan de hand. Wie de mannen zijn is onbekend. Wel is op de truck te lezen dat die van de Gebr. van Hout is. Onder dat reclamebord is ook het kenteken te zien. De Jumbo oplegger die die zware boom torst is ook van de broers Van Hout.

De Jumbo-fabriek in Mierlo-Hout, waar die oplegger op de foto gebouwd is, wordt in 1927 opgericht als NV Jumbo Motor Company door Mathij van der Meulen en zijn zwager, bierbrouwer Pieter Swinkels. De eerste jaren bouwt Jumbo vrachtwagens met die naam, vanaf medio jaren dertig specialiseert het bedrijf zich in het bouwen van maatwerk aanhangers en opleggers.

Cover van het boek

Meer informatie in: Paul Vlemmings, Piet, Monique en Lambert van der Meulen, Een familie van ondernemers: Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties, Eindhoven 2021

Bron foto: Archief Lambert van der Meulen

Paul Vlemmings

Door bezoekers

Eigenaar: Houtbedrijf van Hout te Mill

Volgens mij is de man voor de auto de heer A.W van Hout. Ik zal het mijn zus vragen,die heeft tientallen jaren voor "de heer A.W" gewerkt.

@Albert van der Cruijsen. Waarvoor alvast onze hartelijke dank. We zijn benieuwd of zij het nog weet.
Met vriendelijke groet

De man voor de auto is Harrie van Hout; zoon van A.W. van Hout.

Dank je wel voor de bevestiging, Arno. Ik herinner me dat de ouders van een schoolvriendje het vroeger wel eens over de 'leugen van Mill' hadden, omdat op de grote stenen schoorsteen van de fabriek met grote letters 'Van Hout' staat.

Reageer