Overslaan en naar de inhoud gaan

N-24153

Uitgegeven in 1929

W. Bovendeert

Rozemarijnstraat A 507 Boxtel verstrekt 1929

Door bezoekers

vlubico zei op 29 mei, 2018 - 22:36

Chevrolet 1934

BHIC Paul Huismans zei op 30 mei, 2018 - 08:48

Dank je, vlubico.

Ruud van Nooijen zei op 29 juli, 2019 - 08:17

De jongeman die op het spatbord van de Chevrolet zit is Frans Bovendeert. Mijn vader Jan van Nooijen was in de kost bij Bovendeert.

BHIC Paul Huismans zei op 29 juli, 2019 - 08:19

@ Ruud van Nooijen. Dank voor deze aanvulling. Werkte je vader ook bij Bovendeert?

Ruud van Nooijen zei op 29 juli, 2019 - 12:40

In reactie op groepsfoto (met town major Jones te Boxtel) en foto met Chevrolet in gebruk als auto van Jones met op spatbord Frans Bovendeert. Nee, mijn vader, Jan van Nooijen , kwam uit Den Haag en was wegens werk naar Boxtel gekomen. Hij was in de kost bij Bovendeert (huis boven hun winkel in de Boxtelse Rozemarijnstraat). Hij werd tolk/rechterhand van Jones die nadien naar Assen vertrok. Inzake het vertrek van Jones daarna weer terug naar Engeland, heb ik nog een krantenbericht. In Boxtel leerde mijn vader mijn moeder kennen, Annie van Haren, dochter van de veldwachter uit Esch. Zij heeft lange tijd in Esch een vos als huisdier gehad. Op jullie verzoek heb ik daarvan al eerder enige foto's gemaild die nu ook op de BHIC-website staan.

BHIC Paul Huismans zei op 29 juli, 2019 - 15:16

Dank je wel voor de uitvoerige reactie, Ruud. Ik heb er een linkje naar het verhaal over de vos als huisdier op de bhic-website van gemaakt. En dat krantenartikel over town major Jones, is dat dit artikel van 6 augustus 1945 in de Provinciale Drentsche en Asser Courant?

Ruud van Nooijen zei op 29 juli, 2019 - 22:18

Inderdaad, dat artikel bedoel ik. Nog over mijn vader: toen Jones terugging naar Engeland zou hij mijn vader een baan kunnen bezorgen op het Engelse War Department. Mijn vader wilde wel - ze waren augustus 1944 getrouwd - mijn moeder echter niet. Dus dat ging niet door. Inzake mijn grootvader aan moederszijde, de Essche veldwachter Adrianus van Haren nog dit. Hij is om enige ander plaatsen kort veldwachter geweest, waaronder Oss, waar zijn vrouw vandaan kwam. Daar maakte hij de eerste misdaadgolf (einde 19e eeuw) mee. Kort nadien - mogelijk op uitdrukkelijk verzoek van zijn vrouw - is hij verplaatst naar Megen. Over mijn grootvader schreef ik een artikel - met veel afbeeldingen - dat vorig jaar mei werd geplaatst in het periodiek van Heemkundekring De Kleine Meierij. Mocht BHIC interesse hebben, laat het dan even weten.

BHIC Paul Huismans zei op 30 juli, 2019 - 08:43

Dag Ruud, De Kleine Meijerij hebben wij hier ook. Ik zal het nummer eens opvragen.

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.