N-22636

Uitgegeven in 1929

J. Heuvelmans

Hapert B 81 Hoogeloon c.a. verstrekt 1929

Aanvullende informatie

De carrosserie van auto werd gebouwd door meubelmaker Toon Heuvelmans uit Hapert. Verschillende jaren hebben zijn broer Jacques, de bakker, en ook zijn zus Anna om beurten met deze op een Ford [correctie: Chevrolet. Zie reactie hieronder] gebaseerde automobiel brood bezorgd bij hun klanten in Hapert en omstreken.

Frank Krijnen

Door bezoekers

Toch leuk dat de hele familie heeft rondgereden in een “Ford” met op de radiateur een Chevrolet logo. Dat logo klopt dan ook weer met die fraaie 6 op de voorzijde van radiateur. Een zes die staat voor 6 cilinders. En dan zijn we aangekomen bij de geboorte van deze op een Chevrolet Commercial Chassis gebouwde bestelwagen. Hij is op 22 maart 1929 nieuw geleverd door de firma Th. Vlemmings Eindhoven / Geldrop. Destijds (en lange tijd daarna nog) dealer van onder andere Chevrolet. Het chassisnummer was C 960-10. Een Ford was het dus beslist niet.

@ Paul Vlemmings. Dank voor de correctie en voor de gedetailleerde informatie over deze auto. Waarschijnlijk is in de volksmond "Ford" synoniem geworden voor "oude auto". Zoiets als TL voor fluorescentielamp. We komen het verschijnsel in ieder geval vaker tegen.

De auto van mijn oma, Wed. Heuvelmans te Hapert. Chevrolet Commercial 6 cilinder. Mijn vader Toon Heuvelmans heeft de carrosserie van deze bestelwagen omgebouwd tot bakkerswagen.
Mieke Peters Heuvelmans

@ Mieke Heuvelmans. Dank voor deze aanvulling. Maar op de foto is de auto zo te zien nog niet omgebouwd, toch? Als u nog geschikte foto's heeft bij dit kenteken, dan weet u ons te vinden!

Reageer