N-22002

Uitgegeven in 1928

A.E. van Dongen

Puttelaar Zeeland verstrekt 1928

Aanvullende informatie

Foto 1

Voor het huwelijk van prinses Juliana en Bernhard gaat een delegatie uit de plaats Zeeland (NB) naar Amsterdam. [correctie: De datum en de gelegenheid blijken niet te kloppen. Volgens andere (betere?) bronnen is de foto gemaakt op 31 augustus 1938. Dat is Koninginnedag en meteen wordt het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina gevierd. Elke gemeente mocht een groepje afvaardigen; zie reactie hieronder. Redactie] Ze mogen daarvoor de auto gebruiken van Bart van Dongen. V.l.n.r. Jantje van Dongen (chauffeur), Willem Huvenaars, Wim van Bergen, Jan Cornelissen en Antoon van Aarssen. De foto is gemaakt in de Kerkstraat te Zeeland op 7 januari 1937.

Piet Huvenaars

Foto's 2 en 3

Grote drukte op de parkeerplaats van het Oorlogsmuseum in Overloon, tijdens de opening van het museum in 1946. Tussen de bomen door is op de achtergrond nog het nummer N-22002 te zien.

Bron: collectie Stichting De Oude Schoenendoos, fotonummer A03725

Met dank aan Jan van Weert voor de tip.

Foto's 4 en 5

Op 25 juni 1950 arriveerde een groep motorrijders bij de Abdij van Berne. Ze voltooiden daarmee hun motorbedevaart naar Rome, waarmee ze op 10 juni in Eindhoven waren gestart. Bij thuiskomst werden de bedevaartgangers opgewacht door een grote groep norbertijnen, familie en vrienden.

Op de foto zien we een groot aantal motoren en, links op de foto, een auto van Van Dongen. Ongetwijfeld zijn de inzittenden plaatsgenoot 'Pietje' Jacobs komen verwelkomen, die aan de tocht had deelgenomen.

Bron: Fotoalbum Maria Motorbedevaart Anno Santo 1950 10-25 juni (welwillend beschikbaar gesteld door de coördinatoren van de Witte Markt van de Mariakerk in Hoogvliet).

Door bezoekers

De datum en de gelegenheid blijken niet te kloppen. Volgens andere (betere?) bronnen is de foto gemaakt op 31 augustus 1938. Dat is Koninginnedag en meteen wordt het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina gevierd. Elke gemeente mocht een groepje afvaardigen.

Ik doel hierbij op foto 1.

Bedankt voor de correctie, Piet. Ik heb die ook toegevoegd bij de beschrijving van de foto.

Reageer