N-19600

Uitgegeven in 1927

A. Borremans

A 57 Hoogerheide verstrekt 1927

Aanvullende informatie

Foto 1

Hierbij een foto van mijn opa bij de vrachtwagen met kenteken N-19600. Merk is mij onbekend. Naast deze vrachtwagen staat een andere vrachtwagen met kenteken N-66676, ook hiervan is het merk mij onbekend.

Arjen van Broekhoven

Foto's 2 en 3

Deze foto  draait natuurlijk om de beschadigde Chevrolet op de voorgrond, met het kenteken N-4898. De foto is gemaakt in de garage van autobedrijf Difoga te Bergen op Zoom, jaren '30. Op de achtergrond van is nóg een Chevolet te zien, waarvan het kenteken N-19600 luidt.

Bron: collectie West-Brabants Archief, fotonr. BOZ102000779

Jan van Weert

Door bezoekers

De N-19600 is een Chevrolet C60L dumptruck

Of een Canadese Ford CMP (Canadian Military Pattern). De verschillen zitten in kleine details, o.a. het radiateurrooster (recht of diagonaal geruit) en bij de Fords stond op alle onderdelen het Ford-logo.

Rechts op de foto is een Vrachtauto 3 ton 4x4 Chevrolet C60L. Te herkennen aan het embleem op de grill, de takkenvanger ( 2 delige staanders, voor en achter de bumper) en de plaats van de spiegelsteunen (bovenste portierscharnieren). Het is geen kiepauto, maar als met dump bedoeld wordt "verkregen uit legerdump" is dat correct. Deze zijn tijdens de 2e wereldoorlog gebouwd in Canada t.b.v. de Engelsen, Canadezen en Lend Lease. Ook gebruikt door de Prinses Irenebrigade en na de oorlog door de Nederlandse krijgsmacht.
De linkse vrachtauto is een Commer Q3 of Q4 uit 1939. Eveneens militair gebruikt door de Engelse strijdkrachten. Zie de takkenvanger, de (in de oorlog verduisterde) lamp links op de grill en de gedeelde voorruit. De grote koplampen op de voorspatborden zullen na de oorlog zijn aangebracht.

@ Martien Büchner. Hartelijk dank voor de uitvoerige informatie. We hebben de merken bij de foto gezet.
Met vriendelijke groet

Reageer