N-11621

Uitgegeven in 1923

H.G.H.M. Bergmann

Keistraat A 43 Boxmeer verstrekt 1923

H.G.H.M. Bergmann

Boxmeer vervallen 1948

Fa. H. Bergmann

Steenstraat 76 Boxmeer verstrekt 1948

Door bezoekers

Bergmann had een kleding en manufacturenzaak , en hadden ook een personeelslid Peter Theunissen die zogenaamd de boer op ging om waren te slijten .

Is deze Peter Theunissen een -verre- verwant van Dora Theunissen geboren en getogen in
Lobith en Den Haag cq overleden in Zevenaar bij Lobith?

@ G.L. Simons. Wij zijn benieuwd of iemand dat weet. Anders kunt u deze vraag wellicht op ons forum stellen.

Met vriendelijke groet

Peter Theunissen was een neef van mijn vader en was geboren en getogen in Boxmeer , Dora is mij onbekend ook hebben wij geen familie , in de genoemde plaatsen .
mvg Willy Theunissen

Willy Theunissen zei op 12 juli, 2017 - 11:18
“ Bergmann had een kleding en manufacturenzaak , en hadden ook een personeelslid Peter Theunissen die zogenaamd de boer op ging om waren te slijten .”
Peter Theunissen is mijn vader en wij vonden het als kind schitterend om in de auto mee te mogen “de boer op te gaan”. Hoewel wij zanikten om “ mee op reis” te mogen. Altijd vooraf de instructie dat we netjes in de auto moesten blijven zitten als we bij de boeren waren. Maar dat lukte natuurlijk niet altijd. Daar helemaal achteraf in Beers, Gassel waren wij dan even een welkome afleiding. We hebben nog jaren volgeschreven bestelboekjes gehad.
(wij zaten jammer genoeg natuurlijk niet in de auto van 1923 want ik ben pas in 1949 geboren)
Aan Willy even een vraag: welke familie Herman Theunissen staat er op de foto recent door u op Kiek-Daor-Boxmeer-oe-toch-witte-nog-224935961020288 ? ons pap is namelijk in de Rapenstraat geboren en zijn vader heette Herman Theunissen ; maar ik herken niemand.
Van familie in lobith, den haag en omstreken heb ik nooit gehoord.
Met groet Jo Linders Theunissen

@ Jo Linders Theunissen. Wat leuk dat u deze herinneringen met ons wilt delen. Weet u nog wel met wat voor auto u meereed als u met uw vader de boer op ging?

Hallo Jo ,
De groepsfoto in de Rapenstraat voor het huis van Herman Theunissen heb ik van Huub gekregen daar staan de kinderen van Herman Theunissen allemaal op Huub heeft ze allemaal op genoemd jammer dat ik het niet opgeschreven heb . Herman T. was een oom van mijn vader Jan Theunissen . Ik spreek Riek nog wel regelmatig en Goof tref ik vaak op FB volgens mij woon je aan het Kerkveld in Ledeacker en Linders is mij bekend van de stomerij vroeger op de hoek van d'n Entrepot . Nog even een vraagje waar woonde jullie voor de Jan Peterstraat . Zijn er nog vragen laat het weten .
Groetjes Willy

Hallo Jo ,
De groepsfoto in de Rapenstraat voor het huis van Herman Theunissen heb ik van Huub gekregen daar staan de kinderen van Herman Theunissen allemaal op Huub heeft ze allemaal op genoemd jammer dat ik het niet opgeschreven heb .
Herman T. was een oom van mijn vader Jan Theunissen . Ik spreek Riek nog wel regelmatig en Goof tref ik vaak op FB volgens mij woon je aan het Kerkveld in Ledeacker en Linders is mij bekend van de stomerij vroeger op de hoek van d'n Entrepot . Nog even een vraagje waar woonde jullie voor de Jan Peterstraat .
Zijn er nog vragen laat het weten .
Groetjes Willy

Hallo ,

Voor de Jan Petersstraat hebben wij Spoorstraat 50 gewoond.
2 onder 1 kap met op nr.52 Stax sigarenwinkel. (2 panden nu als een geheel te koop)

En inderdaad is mijn man de zoon van Herman Linders "de Pauw" stomerij ,
eerst op de hoek van d entrepot en later (rond 1966) aan de Spoorstraat
29.(voor die tijd Jan Graat electr.winkel en nu Hendrks de schoenmaker))

32 jaar hebben wij in Ledeacker gewoond.

Maar ik heb natuurlijk ook nog een vraag : van welke datum is de foto ?
Bij ons pap thuis hadden ze 5 jongens en 1 meisje (de moeder van Goof).
Als ik er al een op de foto zou kunnen herkennen dan zou dat ons pap zijn ;
namelijk de kleinste met de handen van het meisje op zijn schouders.

Misschien moet ik maar eens een keer naar tante Annie (van ome Huub) gaan.
Die weet misschien wel meer.

m.b.t. de auto waarmee wij met ons pap “ de boer op gingen” : dat was volgens mij een Ford Taunus. Binnen onze familie moet ook ergens een foto met ons pap bij een oude Ford zijn waar hij natuurlijk hele verhalen over had. Als de foto boven water komt zal ik hem inzenden.

Met groet Jo Linders
(ik heb ook nog een andere echt Boxmeerse foto gevonden die ik wil inzenden maar daar moet ik nog een verhaaltje bij typen)

Jo Linders en Willy Theunissen zijn buiten de website om met elkaar in contact gebracht.

Sorry, maar dit alles zegt mij niets. Ik vermoed dus, dat e.e.a. op een misverstand berust

@ G.L. Simons. De naam Theunissen klinkt alsof het ooit een patroniem is geweest ('de zoon van Theunis'). Als ik alle reactie bij elkaar bezie denk ik, dat er gewoon geen verwantschap tussen de personen bestaat.

Reageer