Vrachtwagen uit Liempde

Eigenlijk te jong?

door M. Pennings op 9 oktober 2017
Hogra (collectie M. Pennings)
Hogra (collectie M. Pennings)

Waarschijnlijk in de omgeving van Boxtel was deze vrachtwagen betrokken bij een ongeval. De eigenaar is duidelijk: H. v.d. Anker uit Liempde. Die liet tussen 1939 en 1950 maar liefst tien kentekens op zijn naam registreren. Grote kans dat deze vrachtwagen met één van die Brabantse nummers heeft gereden, voordat de nummerplaten PV-76-26 erop werden geschroefd. Maar weet iemand met welk?

Door bezoekers

De vrachtauto is een Hogra en is gebouwd in Ravenstijn na 1954 en alle auto,s kregen toen een landelijk kenteken In 1957 moesten alle auto.s van voor 1951 een landelijk kenteken hebben [ Hoe zou het met de bestuurder afgelopen zijn kenteken PV-76-26 is eind 1956 uitgegeven

@ Christ van Haandel. Dank voor deze informatie. Het merk staat er nu bij. Als de auto pas na 1954 gebouwd is is de kans natuurlijk groot dat hij niet meer met een provinciaal kenteken heeft gereden.

Met vriendelijke groet

Goedendag,
Bij het zien van bijgaande foto denk ik, hoe zou het met de chauffeur afgelopen zijn.
Wachtende op een antwoord,
Aad Lelieveld,
Poeldijk.

@ Aad Lelieveld. Dat heb ik me ook afgevraagd, maar een snel kijkje op Delpher heeft me nog geen resultaat opgeleverd. Uit het bovenstaande commentaar van Christ van Haandel kun je wel opmaken, dat het ongeval in of na 1956 moet hebben plaatsgevonden.

H. van den Anker (Harrie) was kolenhandelaar in Liempde aan de Boxtelseweg 50 in Liempde. Na de kolenhandel richtte hij samen met zijn echtgenote Jaan van den Anker-Slijters transportbedrijf Ansy op. Deze vervoerde onder meer betonpalen ca. die werden vervaardigd door het bedrijf Bakx Beton -destijds buurman- van Van den Anker.
(voorzitter Stichting Kèk Liemt & secretaris Erfgoedvereniging Kèk Liemt.)

Dan zal hij het ongeluk zeker hebben overleefd, Arnold. Bedankt voor de aanvulling.

Reageer