Nummer bijna bekend

Nog twee cijfers

door Rien Wols op 7 juni 2018

Op de foto is de kentekenplaat redelijk goed te lezen, alleen zitten de laatste getallen verborgen achter de veerophanging. De foto is gepubliceerd in het boek van Lambert van de Kerkhof, Bakel en Milheeze : Een bijdrage tot de geschiedenis van de gemeente Bakel en Milheeze tot 1997. (Bakel, 1997), op pagina 494. Volgens het bijschrift is dit de taxi van Thijs van de Weijer. Maar die gegevens leiden niet tot een match met onze database. Dus is de vraag: wat is het volledige kenteken en op wiens naam heeft dat gestaan? Wie helpt ons een stapje verder?

Door bezoekers

@ Rien Wols. Beste Rien, ruim 100 kentekens nagespeurd. Het enige logische kenteken is, naar mijn mening, N-23221 op naam van J. van Kessel uit Bakel en Milheeze. Wellicht dat de overgang van het kenteken van Van Kessel naar Van de Weijer nog in een der archieven verborgen zit?

Jan, bedankt voor je speurwerk. We waren hier ook al bij dit kenteken uitgekomen, maar ja, vooralsnog is er dus geen echte connectie tussen Van Kessel en de Weijer vast te stellen. Dus veiligheidshalve laten we het nog even open tot er een hard bewijs komt...

Reageer