Nummer bijna bekend

Nog twee cijfers

door Rien Wols op 7 juni 2018
Bron: Bakel en Milheeze : een geschiedenis
Bron: Bakel en Milheeze : een bijdrage tot de geschiedenis

Op de foto is de kentekenplaat redelijk goed te lezen, alleen zitten de laatste getallen verborgen achter de veerophanging. De foto is gepubliceerd in het boek van Lambert van de Kerkhof, Bakel en Milheeze : Een bijdrage tot de geschiedenis van de gemeente Bakel en Milheeze tot 1997. (Bakel, 1997), op pagina 494. Volgens het bijschrift is dit de taxi van Thijs van de Weijer. Maar die gegevens leiden niet tot een match met onze database. Dus is de vraag: wat is het volledige kenteken en op wiens naam heeft dat gestaan? Wie helpt ons een stapje verder?

Aanvulling 14 sept. 2020

Bron: Heemkundekring Bakel en Milheeze
Bron: Heemkundekring Bakel en Milheeze

Dit weekend nog eens flink gezocht in de heemkundige archieven van Bakel en Milheeze.
Mijn collega Harrie heeft deze foto gevonden waarop deze auto staat. met daarop bevestigd dat op die foto ook Thijs van de Weijer staat bij die auto.
Aangezien Milheeze in die tijd feitelijk niet meer was dan één straat, kan ik me voorstellen dat de taxidiensten door Thijs werden uitgevoerd in de auto van "Van Kessel", de houder van kenteken N-23221. Dat is het enige passende nummer in Bakel en Milheeze.
Mogelijkerwijs is die auto later overgegaan of is er een zakelijke overeenkomst tussen de "Van Kessel" en Thijs van de Weijer geweest. Of zoals, hierboven is gesuggereerd, dat het archief nog wat verder onderzocht moet worden.

Ben Vereijken (HKK-Bakel en Milheeze)

Door bezoekers

@ Rien Wols. Beste Rien, ruim 100 kentekens nagespeurd. Het enige logische kenteken is, naar mijn mening, N-23221 op naam van J. van Kessel uit Bakel en Milheeze. Wellicht dat de overgang van het kenteken van Van Kessel naar Van de Weijer nog in een der archieven verborgen zit?

Jan, bedankt voor je speurwerk. We waren hier ook al bij dit kenteken uitgekomen, maar ja, vooralsnog is er dus geen echte connectie tussen Van Kessel en de Weijer vast te stellen. Dus veiligheidshalve laten we het nog even open tot er een hard bewijs komt...

Is er een specialist onder ons die mij kan vertellen wat voor soort auto dit is?
Kan het zijn dat dit een Renault is. met eventueel specifieke kenmerken?

Reageer