Harley-Davidson bevrijd

Jan Hezemans rijdt op de motor van Henk van der Werff

door Redactie op 12 oktober 2022

Verzetsman Jan Hezeman uit Aalst beschreef de gebeurtenissen rond de bevrijding van het dorp. Destijds woonde hij aan de Eindhovenseweg in Aalst. Sinds 1938 had hij een woningbureau annex assurantiekantoor op de Wal 1 in Eindhoven, dat gedurende de oorlog fungeerde als een van de hoofdkwartieren van de landelijke onderduikersorganisatie (L.O.) en later van de P.A.N, de Partizanen Actie Nederland.

Jan Hezemans beschrijft de gebeurtenissen nadat de eerste Engelse militairen waren langsgetrokken: "In de garage van Jos Kuijken was net als bij mij een kantoor van de P.A.N. gevestigd. Daar hadden ze een zware Harley-Davidson, die Henk van der Werff in zijn werkplaats verstopt had weten te houden, tevoorschijn gehaald. Daarop toerde ik naar Eindhoven om verslag te doen van mijn onvergetelijke ontmoeting."

Zo weten we dat Henk van der Werff een Harley-Davidson bezat. Hij had ook twee kentekens. Welke van die twee op zijn motorfiets zat weten we niet. Henk van der Werff had een bedrijf in tenten en dekkleden en woonde schuin tegenover garage Kuijken in Aalst.

Jan Hezemans zelf had kenteken N-39420, maar kennelijk in september 1944 geen voertuig meer.

Bron: Jan Hezemans op eindhovenfotos.nl (geraadpleegd 12 oktober 2022)

Kentekens bij deze vraag

N-39420N-43912N-52295

Door bezoekers

Reageer