Is dit de vrachtwagen van Arnoldus Meesters

door Paul Huismans op 5 april 2018
Bron: collectie M. Boeser
Bron: collectie M. Boeser
Detail (negatief) van de foto
Detail (negatief) van de foto

Tussen de foto's van de familie Meesters zit deze: een rijtje vrachtwagens, waarschijnlijk van de groenten- en fruitgroothandel van A.M. Meesters uit Tilburg. Helaas net te ver weg genomen om de nummerplaat van de middelste goed te kunnen lezen. De andere twee zijn landelijke kentekens, zoals die vanaf 1951 in gebruik zijn genomen. Daarmee weten we, dat deze foto tussen 1951 en 1956 is gemaakt. Na 1956 mochten de provinciale nummers namelijk niet meer worden gebruikt. Maar wat staat er nou? N-94486 is wat je zou verwachten. Dat nummer stond op naam van A.M. Meesters, evenals N-28527. Maar N-94485 of zelfs N-94455 zou ook kunnen. Wie kan het nummerbord ontcijferen?

Bron foto: collectie Marjon Boeser

Kentekens bij deze vraag

N-94486N-28527

Door bezoekers

Om de verwarring nog completer te maken: het zou ook nog de N-94488 kunnen zijn. Deze staat op naam van Fa. H. van Gemert uit Wanroij. Wellicht een vrachtrijder die klanten van Meesters bevoorraad?

Tsja, Jan, wie zal het zeggen. Voorlopig weten we het nog niet.

De vrachtwagen is nog eens te zien op deze foto op de website van het bedrijf Meesters Groente en Fruit. Het is daarmee wel duidelijk, dat hij N-94486 als kenteken had.

Het is kenteken N94485. Ik heb de foto wat opgeblazen en zie dat duidelijk de 'open linkeronderzijde van een 5'.
Ik kan de opgeblazen foto evt. mailen.

gr. Noud

@ Noud Pijnappels. Je staat snel op het verkeerde been met cijfers op foto's, hé! Mooi dat je  definitief uitsluitsel kunt geven. En ja, die foto is welkom. Insturen kan via deze webpagina of als bijlage bij een mailtje aan info@deautovanmnopa.nl.

Reageer