Alfa Romeo van Carol Schade

Kenteken onbekend

door Anton Hoogveld en D.A. Ploeg op 25 augustus 2016

collectie D.A. PloegCarol Schade was een groot liefhebber van de autosport. Hij heeft diverse auto's gereden, waaronder een Alfa Romeo 8C 2300. Daar valt meer over te lezen in "Het Autocircus van weleer - Carol en zijn tijd" van Jan Apetz, Van + Van Publiciteit, Zoeterwoude 1987. Daarin is ook te lezen dat deze Alfa Romeo lange tijd met het Italiaanse kenteken is blijven rijden, totdat de Douane daar bezwaar tegen maakte. Daarna zal er wel een Brabants nummerbewijs op gebruikt zijn, maar welk dat was is niet bekend.

collectie A. Hoogveld Op de eerste foto is de auto te zien met het Italiaanse kenteken MI-44536. De tweede foto is genomen op de binnenplaats van zijn woning op het landgoed De Hooge Braaken te Moergestel.

Foto's: collectie D.A. Ploeg en collectie A. Hoogveld

Aanvulling

Carol Schade was ook eigenaar van het landgoed De Hooge Braaken in Oisterwijk. Daarover is de onderstaande documentaire gemaakt die te vinden is op het Youtube-kanaal van Moergesteltv. In dit deel gaat het vooral over zijn activiteiten in de autosport.

Dick Ploeg

Door bezoekers

Toch weer die Italianen... met de allermooist gelijnde automobile, wat een sculptuur! Ik wist wel dat Carol Schade een Belgische Minerva had. Ik las ooit het prachtige boek aan hem en zijn ralley straptzen gewijd. Vol met de meest geestige verhalen, van voor en na 1945, ik heb me een bult gelachen! Voor contact met zijn kleinzoon, stuur me een mail.

Beste Aton Hoogveld,
met plezier keek ik naar de foto's van uw Opa's Alfa Romeo 8c 2300, Mi 44536. Dit type Alfa Romeo houd mij al jaren bezig, en uit een ander boek vond ik : Carol Schade, AR 8c 2300 lungo, chassis no 2311248, getoond met kenteken G - 808. in de begin jaren 50 aan een Amerikaanse piloot verkocht..... mocht u meer weten, ik hoor het graag.

@ Jan Steutel. Nee, meer weten we helaas niet. Maar het nummer dat u noemt, G-808, is een provinciaal kenteken uit Noord-Holland. Elke provincie had in die periode een eigen letter. Misschien passen de foto's dus niet eens echt bij deze website. Die gaat immers over de provinciale kentekens uit Noord-Brabant.

Carol Schade bezat ook een garagebedrijf in Haarlem, wellicht heeft hij om die reden zijn Alfa Romeo daar geregistreerd.

@ Huub de Leeuw. Dank voor de aanvulling. Het klinkt als een zeer plausibele verklaring.

Heb met de titel van van dit schitterende boek via www.worldcat.org moeten vast stellen dat geen enkele bibliotheek ter wereld het in de collectie heeft...wat jammer

De titel van het boek:

'Het Autocircus van Weleer', door Jan Apetz.
Op een bekende Nederlandse veilingsite kom je het nog wel eens tegen!

Ik heb het boek indertijd via de bibliotheek in Geldermalsen geleend.

Reageer