Pepsiwagentje

Joop Stoeldraijer

De auto met kenteken N-39071 is van mijn vader, Wijnand Stoeldraijer, geweest . Hij bottelde bier en maakte zelf limonade, maar in de tijd van de auto was hij al overgestapt op de merken Drie Hoefijzers, Pepsi Cola, Sisi en 7up.

Binnen de familie is onenigheid over het feit of deze auto geconfisceerd is door de Duitsers en over de vraag wat voor merk deze auto nou eigenlijk is (een Chevrolet?). Het telefoonnummer op de auto is 312. Dit schilderij is gemaakt naar een fotootje, dat ook nog in mijn bezit is.

Kenteken bij deze foto

N-39071

Door bezoekers

Beste Joop, als mijn vader nog zou leven dan wist hij het wel. Hij was een neef van je vader, dus mijn oom. Hij was in de oorlog bij jullie ondergedoken.

Beste Henny,
Dat is nu ook toevallig dat ik jou hier op het internet tegenkom. Ik zit nu in Seattle te zoeken op een site van America's Car Museum naar zo'n auto, omdat ik nog steeds niet weet welk merk de auto had. Jammer inderdaad dat Ome Henk zo jong is gestorven, konden we het hem nog maar vragen. Ik kan me nog herinneren dat je bij ons thuis was. Wij waren aan het rotzooien in de tuin en elkaar met tomaten aan het bekogelen. Ik gooide jou raak en kreeg daarvoor op mijn flikker. er zat een grote vlek op je blouse. Ik kan me ook nog een bezoek aan Utrecht herinneren in de Kruisstraat. Je vader had een voliére met kwarteltjes.
Waar blijft de tijd? Ik hoop dat alles goed met je gaat.
Joop Stoeldraijer (inmiddels ook alweer 67)

hallo joop heb je al wat gevonden over die auto en hoe is het met de rest van de familie daar heb ik niets meer van vernomen. [je 2 zusters] inmiddels ook 75 geweest . groeten uit Utrecht

laat wat van je horen svp

Reageer