Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunnen we gaan?

Gerard H.A.A. de Bie

Door bezoekers

Wiel Vloet zei op 12 augustus, 2015 - 09:49

Graag zou ik weten van wat voor een merk de vrachtauto was.

Gerard H.A.A. de Bie zei op 12 augustus, 2015 - 11:51

Nog eens op bezoek gegaan bij m'n oom Ad. Deze wagen was oorspronkelijk een Engelse leger - Ford , 'n zogenaamde V8. Volgens hem had z'n vader de auto gekocht van molenaar Lamers in Gemert die 'm daar voor weer bij 't vertrek van de Engelsen na de (2e Wereld-) oorlog van hen had overgekocht. De oorspronkelijke cabine was niet naar hun zin, met zeil er over en zo. Dus werd er de bovenkant afgesloopt, iets wat ze al eerder in de oorlog hadden gedaan met hun luxe auto. Echter deze keer werd er 'n andere cabine van 'n Opel op gezet dit hebben ze laten doen door 'n zekere Martens in Wychen. M'n oom Ad heeft nog even gezocht naar 't kenteken(bewijs) maar kon het niet meer vinden. Ook vertelde hij dat ze nog 'n auto meer van uit 't bevrijdingsleger hadden 'n zogenaamde GMC ?
Als bijkomend detail vertelde hij dat de hond op de foto altijd mee reed en dikwijls zelfs al s'morgens op de autobank lag te wachten.

Christ v Haandel zei op 24 augustus, 2015 - 20:00

de vrachtauto is een Opel blitz 3tonner ik heb een foto van een Ford V8 met waarschijnlijk de zelfde cabine maar die is van net voor de oorlog daar zit Ad vd Ven boven op het dak van de cabine

Gerard H.A.A. de Bie zei op 25 augustus, 2015 - 13:57

Oh Christ, dus dit is geen Engelse leger Ford maar 'n Engelse Leger Opel Blitz (3tonner) ? En op die foto die jij hebt staat 'n Ford V8 . Vat ik 't zo goed samen? Hoe dan ook, met 'n kopie van die foto zou je m'n oom Ad; inmiddels 86, wel 'n s heel blij kunnen maken. En staat er 'n -N- kenteken op; BHIC vast ook.

Christ v Haandel zei op 26 augustus, 2015 - 16:53

Gerard Opel is een Duits merk wel van Generaal Motors en op de foto van de V8 staat jammer genoeg ook geen N-kenteken ik heb ook een foto van de GMC daar staat heel vaag een N-kenteken op en op die foto staat martien v d Ven en zijn twee zussen

Armand Bastin zei op 10 september, 2015 - 09:48

Het is zeker een Opel Blitz. Helaas kan ik niet om het hoekje kijke voor het kenteken.

vlubico zei op 18 oktober, 2015 - 15:22

Het leuke van deze Opel Blitz is dat toen deze midden 30er jaren uitkwam, er de 2-liter zijklepper in zat als in de 2-liter personenwagen. Toen naderhand Opel uitkwam met de 2½ litrer Super Six, kwam die motor ook in de Blitz terecht en heeft daarna tot in de 50er jaren nog dienst gedaan in de Kapitän.

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.