Directeurswagen

Gijs Asselbergs

Dit is Willem Albertus Eduardus Franciscus Asselbergs, villa Helena (1880-1954) voor zijn auto, waarschijnlijk een Peugeot. Willem Asselbergs was directeur van Asselbergs' IJzerindustrie en Handelsmaatschappij te Bergen op Zoom. De foto dateert uit de jaren '30. {correctie: dit kan niet kloppen. N-59024, zichtbaar op de nummerplaat, is pas in oktober 1940 uitgegeven. Met dank aan Jan van Weert voor de opmerkzaamheid. Redactie]

Aanvulling

Op deze recente foto van een Peugeot 402 kun je goed zien hoe de koplampen verwerkt zijn achter de grill.

Ro

 

Kenteken bij deze foto

N-59024

Door bezoekers

Het is inderdaad een Peugeot en wel het type 402 L, gemaakt van 1935 - 1940.

'waarschijnlijk een Peugeot'
Het is een Peugeot 402 (1936-'42), een revolutionair stroomlijn model. De Chrysler Airflow was de eerste die de windtunneltechniek toepaste, maar werd een flop. De Peugeot deed het beter met 75.000 stuks. Bijnaam: Fuseau Sochaux', (Souchaux raket). In Souchaux stond de fabriek.

Bedankt voor je reactie Theo, mooie informatie. De link naar een uitgeverssite hebben we weggehaald: dat was meer reclame dan informatief.

Ik heb jaren geleden de fabriek in sochaux bezocht en er rolden daar peugeots en citroens van de band, PSA, daarvoor maakten ze er simcas,dat later talbot werd,,buiten stond een een topolino (fiat) die daar onder de naam simca werd gebouwd.aan de ene zicht helft van de wieldop staat dan fiat en aan de kant simca. (ik probeer de foto op te zoeken)

Beste Rien,
je noemt ons boek 'reclame'. Het is louter informatief waar de lezers van de site veel info in vinden. Wij maken hier geen winst op..

Dag Theo,

Dat ik dat dacht, kwam denk ik doordat de link algemeen was en niet naar een bepaald boek verwees. Jouw reacties kwamen bovendien tegelijk met een aantal duidelijke spamberichten, waardoor ik extra-kritisch was op de inhoud van de reacties. Maar het is mij volledig duidelijk dat je geen commerciële bedoelingen hebt gehad. :-)

Vriendelijke groet

@ Fons Zijlmans,

Dat is wel curieus Fons, we zijn benieuwd naar die foto!

Met vriendelijke groet

Kijk op toplino club daar kunt u zelf dé restauratie zien van un simca 5 cabriolet uit Frankrijk. Daar deze man geen fiat topolino kon vinden.Paul huisman zie hier het bewijs wat ik u wil tonen

@Fons Zijlmans. Hartelijk dank voor uw reactie. Zoals u kunt zien heb ik daarin een link geplaatst naar de webpagina over de restauratie van de Simca.

Met vriendelijke groet.

In de reacties op de Peugeot van de heer Asselbergs komen de typen 402 en 402L naar boven.
Daar zit namelijk nogal verschil in. Het is in dit geval een 402. De L staat voor Légiére en die is wat kleiner en heeft bv na het achterportier geen raampje. Is dus wat men in Engeland ook wel noemt een "4-window saloon.

Reageer