In de cabrio

Pieter Engels

Derby 9hp Sport c. 1929Via uw site zag ik dat deze auto [alhoewel ik dacht dat kentekens in die tijd niet op auto, maar op naam stonden?] ook op een andere naam bij u bekend is [L.H.M. Roxs, ook uit Helmond]. Misschien leuk voor u om te weten dat mijn opa deze auto ook gereden heeft. Ik kan u een betere foto doen toekomen als u interesse heeft.

Op mijn beurt ben ik dus nieuwsgierig of u mij meer informatie zou kunnen geven over de periode dat deze auto in Nederland reed [of dit kenteken aan mijn opa toebehoorde] en eventueel het merk en type.

Meer informatie over mijn opa op deze foto:

Naam: Aloysius Raphaël van Eekeren
Woonplaats: Helmond, Noord-Brabant
Geb.Datum: 24-10-1907

Kenteken bij deze foto

N-11830

Door bezoekers

Beste mijnheer Engels,

U heeft gelijk: nummerbewijzen stonden op naam van de eigenaar en verhuisden dus mee van het ene naar het andere voertuig. Volgens de door de ANWB uitgegeven lijsten van nummerbewijzen stond dit kenteken op naam van de heer Roxs uit Helmond. Maar onze gegevens reiken momenteel pas tot 1924. We gaan ze verder aanvullen, voor een deel van de latere periode wachten we echter nog op medewerking van de ANWB.

Uw vraag over het merk en het type van de auto laat ik graag over aan meer deskundige bezoekers van onze website. Wie biedt?

Met vriendelijke groet

Amilcar CGS, +/- 1924 1925

Het is GEEN Amilcar. Die zou Rudge-wielen hebben. Deze heeft die niet. Het zou een Senechal kunnen zijn.

Deze auto is een Franse Derby 9hp Sport van circa 1929

De heer A.R. van Eekeren krijgt in 1932 een eigen kenteken namelijk N-34196. Hij woonde toen aan de Wilhelminalaan 22 in Helmond.

Reageer