Van alle markten thuis

De auto's van Schets

door Gerrit Reniers op 27 augustus 2015

Mijn opa, Gerrit Schets, had in Terheijden een taxi- en transportbedrijf. Maar zo’n taxi kon je niet alleen voor vervoer gebruiken: er werd ook een dorsmachine of een tonwatermolen mee aangedreven. Spatbord eraf, lederen band om het wiel en draaien maar! Taxi als aandrijving van een dorsmachine (Collectie G. Reniers) Taxi als aandrijving van een tonwatermolen (Collectie G. Reniers) Op de foto met de dorsmachine staat links mijn opa,  in het midden Cor de Ridder, in dienst bij opa, en rechts mijn oom Janus.

Ook had hij busdiensten naar Breda, voordat de B.B.A. die overnam.Rijtijden en tarieven van de busmaatschappij, 1923 (Collectie G. Reniers) De bus voor de woning van G. Schets (Collectie G. Reniers)   Op de foto met de bus is ook de benzinepomp te zien; of hij veel klanten had met de pomp dat valt te betwijfelen. De foto is gemaakt voor de woning van mijn opa in Terheijden. Let op het telefoonnummer, dat is het eerste uitgegeven nummer in Terheijden, nummer een!!

Tot slot een paar foto's van het wagenpark.Verhuiswagen (Collectie G. Reniers) Jachtgezelschap (Collectie G. Reniers)

Het wagenpark van G. Schets (Collectie G. Reniers)

Door bezoekers

Hallo Gerrit,
Erg leuk verhaal en foto's. Na onze ontmoeting op het Terheijdense veer vandaag (2 sept 2015) heb ik gelijk gegoogeld en kwam je verhaal over je opa tegen na enig zoeken.
Mijn vrouw Gerald is die nazaat van de van Beckhoven-Schets.
Hartelijke groeten,
Roland Stulemeijer

Aan dit verhaal dient kenteken N-14422 nog toegevoegd te worden.

Dank Jan, het staat er nu bij.

Reageer