Tragisch toeval

Familie heeft geen geluk met treinen

door Katherine van Poppel op 10 september 2015

Krantenbericht ongeval M. Rombauts (Collectie K. van Poppel) De brouwersfamilie Rombauts uit Middelbeers had geen geluk met treinen. Vader en zoon kwamen beide in een treinongeval om het leven.... zeven jaar na elkaar!

In juni 1931 kwam Mathieu Rombauts om het leven toen hij, 46 jaar oud, met zijn auto op een onbewaakte overweg tussen Best en Boxtel onder een trein kwam. Hij liet vrouw en vier kinderen na.

Zeven jaar later zat zijn zoon Ad in de auto die bij "De Vijf Eiken" onder Rijen in botsing kwam met de trein die uit Breda onderweg was naar Tilburg. Hoewel in eerste instantie gedacht werd dat zijn zus met hem was omgekomen, bleek dat toch niet waar te zijn. Achter het stuur zat zijn verloofde, Corrie Eskens uit Tilburg, die hij leerde autorijden. Diverse kranten deden er meer of minder uitgebreid verslag van.Corrie Eskens en Ad Rombauts (Collectie K. van Poppel)

Waarschijnlijk had Corrie, volgens de Tilburgsche Courant, geaarzeld bij het zien van de aanstormende trein en daardoor het spoor niet meer op tijd kunnen oversteken. De trein had 600 meter, 400 meter zegt een andere krant, nodig om tot stilstand te komen en sleurde de auto mee. Corrie werd uit de auto geslingerd en levenloos gevonden op de andere spoorbaan. Maar Ad werd nog levend in het autowrak aangetroffen. Hij overleed toen hij daar uit werd gehaald. De lichamen werden overgebracht naar het Sint-Ignatiusziekenhuis in Breda.

Wrak van de Plymouth (Collectie K. van Poppel) Tilburgsche Courant van 2 juni 1938 (Collectie K. van Poppel) Krantenknipsel, 1938 (Collectie K. van Poppel) Krantenknipsel, 1938 (Collectie K. van Poppel)

Kentekens bij dit verhaal

N-12317N-17420N-22222

Door bezoekers

Ben een beetje geschokt bij het zien van deze berichten Corrie Eskens is mijn tante die ik niet heb gekend maar het verhaal van haar overlijden ken ik wel.
Wel fijn om dit nu zo te lezen en een foto van haar en haar verloofde te zien.

Reageer