Kiele kiele Koeweit

door René Bastiaanse op 22 juli 2015

Boxtel mei 1941 op de hoek Nieuwe Kerkstraat (nu Baroniestraat-Breukelsestraat). Dat lied was populair tijdens de oliecrisis in 1973 toen de Arabische landen hun olietoevoer naar het Westen drastisch verminderden. Ouderen herinneren zich nog de autoloze zondagen die daar het gevolg van waren. Het gaf toen veel ophef, maar uiteindelijk ging het maar om 10 dagen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het allemaal veel erger, toen was er voor velen zelfs sprake van autoloze jaren. Benzine was uiterst schaars en veel van de autobezitters hadden hun voertuig werkeloos in de garage staan.

Maar wat nou als je van plan was om je huwelijksjubileum groots te vieren? Daar hoort toch een mooie dure auto bij? Dat is statusverhogend en geeft cachet aan de feestelijkheden. Maar hoe kun je het feestpaar rondrijden in een auto zonder benzine? Heel eenvoudig: door de paardenkrachten  in te wisselen door mankracht, in dit geval voorzien van hoge hoeden. Gewoon  met z’n allen sjorren. Effectief en toch chique.

Kenteken bij dit verhaal

N-55437

Door bezoekers

Dit is op de Baroniestraat, kruising met Breukelsestraat. Links op achtergrond de Heilig-Hartkerk.

Reageer