Hulp bij pech

door Martien van Dooren op 17 juli 2017

Mijn oom  Chris van der Lee uit Uden heeft in zijn jonge jaren in Duitsland gewerkt, daar het vak van elektriciën geleerd en een rijbewijs gehaald. In Duitsland moest men daarvoor ook enige kennis hebben van de auto. Na zijn thuiskomst woonde hij bij zijn vader op het boerderijtje.

Op een nacht hoorde hij op straat praten, keek door het dakraam en zag een auto staan met twee heren. Oom Chris is naar die mannen toegaan, er bleek een lager stuk te zijn. Nu had hij een draaibank en van een stuk djati hout heeft Oom Chris een lager gedraaid en dat gemonteerd. Tegen de heren zei hij: "Je kan langzaam naar Den Bosch rijden, maar morgen naar de garage gaan voor een echt lager." Een week later ontving oom Chris een kaart met een bedankje: ze waren goed aangekomen. Volgens mijn moeder heeft dit zich rond 1915 afgespeeld.

Ik ben op zoek naar een foto van Hannes de Wit uit Handel,  Gemeente Gemert. Die had een hotel en taxibedrijf. Hij  bracht Indische scholieren naar het kerkdorp De Vossenberg, naar de enige protestantse school in de omgeving.

Door bezoekers

Reageer