Het verhaal van mijn moeder

door Georgette van der Poel-Pessers op 26 augustus 2015

Dit is mijn moeder in 1948 bij de nieuwe vrachtwagen van het bedrijf van mijn ouders, veevervoer J.J. Pessers aan de Bosscheweg in Tilburg.

Direct na de oorlog heeft ze het chauffeurswerk opgepakt, dat wil zeggen overgenomen van mijn vader omdat ze net een nieuwe vracht-veewagen hadden gekocht en mijn vader even uitgeschakeld was. Dus het was erop of eronder.

Ze vond ‘t zulk leuk werk dat ze ‘t is blijven doen. Ze heeft ook wilde dieren vervoerd voor de Gebr. Van Dijk en die zelfs op Schiphol vanuit ‘t vliegtuig geladen, zoals op de foto dat ze olifanten aan ‘t laden was te zien is.

 

En zo is er nogal wat meer gebeurd. Het was voor die tijd nogal opzienbarend en ze heeft dan ook in de Tilburgsche Courant gestaan, in de Panorama en nog verschillende andere bladen.

Kenteken bij dit verhaal

N-60476

Door bezoekers

Bij dit verhaal staat het verkeerde kenteken. Is namelijk niet N-60674, maar N-60476.
Staat toch duidelijk op beide foto's van de vrachtwagens.

Bedankt voor je oplettendheid Louis, een nogal domme tikfout. Nu dus een link naar het juiste kenteken :-)

Hallo, wat een mooi verhaal en mooie foto"s!! Ik heb Mevr Pessers gekend, zij liep inderdaad op de veemarkten van Den Bosch, Doetinchem en Zwolle..ik heb namelijk vanaf kleine jongen 10 jaar bij de firma Buitelaar veetransport uit Den-Haag gewerkt...Een mooie vrouw die heel goed met vee kon omgaan .. Petje af!! PS; Mijn vader was Gerard van Buitelaar....

heeft haar dochter ook nog vee gereden? Het staat mij bij dat een jonge vrouw met een veetrailer kwam laden in Zwolle veemarkt trekker met dubbele cabine.

@ Bennie Leferink. Wij weten dat helaas niet. Maar misschien een van de lezers van dit verhaal wel. Afwachten dus...

staat mij bij dat in begin 60 jaren een oplegger van Pessers koeien kwam laden in Zwolle

Reageer