De motorfiets van mijn oom

door Joost van der Loo op 24 mei 2017

Zündapp

Op deze foto uit 1950 zie je mijn oom Kees van der Loo in zijn zondagse pak op zijn motor met kenteken N-23803. Hij is genomen in de Groenstraat in Udenhout, voor de smidse van de familie Van der Loo. Op de achtergrond is nog een wiel met houten spaken aan een as te zien. De familie kocht oude auto’s op de automarkten van Utrecht en Amersfoort om er platte wagens voor de boeren van te maken.

Smid Willem van der Loo had drie zonen, te weten: Kees, Toon en Leo, die alle drie in de smederij gewerkt hebben. Kees en Leo vertrokken later naar Canada en Toon, mijn vader, nam de smederij in 1958 over. Diens zonen Wim en Ken zijn nu de smeden.

Op zondagen namen de broers Kees en Toon de luxe om een eindje te gaan rijden, er werd immers alle andere dagen van de week van de vroege ochtend tot in de late uren gewerkt. Kees emigreerde in 1952 als een van de eerste emigranten en woont nog steeds in London (Ontario) waar veel Udenhouters neerstreken.

Kenteken bij dit verhaal

N-23803

Door bezoekers

toevallig kwam ik erachter dat de motorfiets een zundapp
1 cilinder 350cc ohv model DS is uit 1939
groet Chrit

@Chrit Haanen. Dank voor deze toevoeging. De foto is nu zo bijgewerkt, dat je het merk nu te zien krijgt als je met de muisaanwijzer op de foto wijst.

Met vriendelijke groet

Reageer