N-99089

Uitgegeven in 1950

N.V. Philips Gloeilampenfabrieken

Eindhoven verstrekt 1950

Aanvullende informatie

Uit de begindagen van de televisie in Nederland. De reportagewagen van Philips Televisie wordt getrokken door een DAF 7 streper. De foto is gemaakt op 10 november 1951.

Bron: © Philips Company Archives

Door bezoekers

Dit is geen goede informatie. Hub van Doorne wilde heel erg graag dat de in Nederland gemaakte apparatuur voor Televisie met oplegger van DAF opbouw die oa gemaakt voor spoorwegen 240 stuks en later ook voor Philips en DAF om personeel naar fabriek te rijden. Een van deze serie is in 1947-48 omgebouwd naar Televisie reportagewagen . HuB wilde hier voor ook een DAF trekker. Helaas is op deze 10 november 1951 de enige dag geweest. Altijd heeft daar een Ford truck voor gestaan .ook later in 1953 toen de NTS deze overnam stond tot groot verdriet een Ford voor. Het is grote schande dat Philips company archief dit niet zegt te weten.

@ Jan de Vries. Bedankt voor de aanvulling. De aanhanger-bussen ken ik wel van andere foto's, maar of er altijd een Ford voor stond weet ik niet. Uit de informatie bij deze foto kan ik niet opmaken, of Philips Company Archives hier al of niet informatie over heeft.

Reageer