N-98726

Uitgegeven in 1950

Dirk Jongbloed

Vigliuslaan II Eindhoven

D. Jongbloed

Vigliuslaan II Eindhoven verstrekt 1950

Aanvullende informatie

Het kenteken N-98726 is in bezit geweest van mijn vader, Dirk Jongbloed. Het kenteken behoort bij de motorfiets, zoals te zien op de bijgevoegde foto. De motorfiets is een Eysink Jubilee 125cc, model 1939. Mijn vader heeft deze motorfiets ongeveer 7 jaar gehad, van 1948 tot 1955. Daarna is hij ingeruild op een 175 CC Express Radex, met een Sachsblok. 

In de tijd dat mijn vader de Eysink had, woonden wij aan de Vigliuslaan 2 te Eindhoven. De foto is genomen in de voortuin van het huis van mijn opa en oma. Zij woonden aan de Troelstraweg 51 te Leeuwarden. Het kussentje dat op het zadel ligt gebruikte mijn vader, die redelijk klein van stuk was, om de hoogte van het zadel wat te verhogen. Ik weet nog goed dat dit zwarte kussentje ook gebruikt werd op de bagagedrager van de fiets, zodat wij als achterop zittende kinderen wat zachter zaten. Mijn vader heeft de nummerplaat van de motorfiets op een gegeven moment vernieuwd. De oude werd bewaard en die heb ik nog steeds. Vandaar dat ik daarvan hier bij deze ook een scan voeg.

Dat mijn vader aan het eind van de jaren veertig koos voor deze motorfiets, heeft misschien ook nog te maken met het feit dat Dick Renooy met een Eysink Jubilee 1939, in 1948 de TT in Assen won in de 125cc klasse. Ik weet natuurlijk niet of dit zo is, maar het was voor mijn vader wel belangrijk dat hij een betrouwbare motorfiets had, omdat hij hem niet alleen gebruikte voor het woon-werkverkeer, maar ook ging hij er regelmatig mee van Eindhoven naar Leeuwarden voor familiebezoek.

Auke Jongbloed

Door bezoekers

Reageer