N-9799

Uitgegeven in 1922

C.C. v.d. Biggelaar

Kerkstraat 45 Moergestel verstrekt 1922

C.C. v.d. Biggelaar

Moergestel vervallen 1926

H.H. Marsé

Oirschotscheweg Moergestel verstrekt 1926

H.H. Marsé

Moergestel vervallen 1927

J.F.J. Bertens

Moergestel verstrekt 1927

Aanvullende informatie

Op 9 augustus 1926 verongelukte een T-Ford van de Eerste Moergestelse Autobus Dienst (E.M.A.D). Met acht passagiers aan boord belandde hij op zijn kop in de sloot in de buurt van het Trappistenklooster in Berkel-Enschot. Hierover staat al een verhaal op deze website. Aangezien de Ford met het kenteken N-9799 in 1926 buiten gebruik werd gesteld ligt het voor de hand, dat de verongelukte bus dit kenteken heeft gedragen.

Foto: Katholieke Illustratie van 18 augustus 1926
Bron gegevens van de bus: collectie Kees van Schenk Brill

Met dank aan Ad van Zelst

Door bezoekers

Ben druk bezig met het eeuwfeest van smederij Van der Loo te Udenhout. Mijn bedoverovergrootvader Kiske van den Biggelaar was ook smid in Biezenmortel en had neefje Frans v.d.B. in dienst, de grootvader Van Constant v.d. B. te Moergestel. Wie heeft er meer informatie over zijn Rijtuigenfabriek ?
Groet Joost van der Loo.

@ Joost van der Loo. In het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Tilburg zit een dossier (nr. 261) over het bedrijf van "Const. van den Biggelaar", dat in 1925 werd opgeheven. Misschien vind je daar nog iets in. Je kunt het raadplegen in onze studiezaal en vermoedelijk ook laten scannen op verzoek. Dat scannen is gratis.

Succes met je onderzoek

Reageer