N-924

Uitgegeven in 1910

A.W.J.M. Verhagen

Breda verstrekt 1910

K. Roth

Academiesingel 9 Breda

Door bezoekers

Dhr. Roth was een van de 2 oprichters van de Hero Conservenfabriek op het adres Academiesingel 9 Breda. Zijn partner in zaken was Dhr. Henckell. (Henckell en Roth = HERO) Bron; https://www.hero.nl/fruit/geschiedenis

Hallo Hans, gaat het echt om de oprichter? Die Carl Roth werd namelijk al in 1889, na het overlijden van zijn schoonvader Gustav Zeiler, mede-eigenaar van het Zwitserse bedrijf Conservenfabrik Lenzburg, Henckell & Zeiler. Dat werd daarop omgedoopt tot Henckell & Roth (= Hero). Zie de website van Hero Schweiz.

Ik zal het iets genuanceerder omschrijven;
Oprichter van de nederlandse tak van Hero.

Hallo Hans, was dat een (klein)zoon van de oprichter?

De vorige vennoot van Henckell was Gustav Zeiler. De firma heette toen nog Conservenfabrik Henckell & Zeiler. Deze Gustav is in 1889 overleden en werd in dat jaar opgevolgd door Karl (of Carl) Roth die al sinds eind 1886 als stille vennoot dienst deed.
Het is jammer dat er geen jaartal bekend is wanneer K. Roth de houder werd van kenteken N-924. Het zou dus ook familie kunnen zijn.

Hoe dan ook is de link via het adres Academiesingel 9 eigenlijk een duidelijke aanwijzing. Ik heb hierboven ook een link geplaatst naar het verhaal over Hero op onze website In Brabant staat een huis.

Reageer