N-7

Uitgegeven in 1906

M.H. Timmers

Beek en Donk verstrekt 1906

M.H. Timmers

Beek en Donk vervallen 1947

G. Wiegersma

Nw. Ginnekenstraat 18 Breda verstrekt 1947

Door bezoekers

Volgens mijn info reed dokter Wijnbrand(t)s te Ginneken met dat kenteken nummer. Merk auto onbekend. Wellicht was M.H. Timmers een autoverkoper?

Martin Hubert Timmers (1865-1936) was huisarts in Beek en Donk, vanaf 1 november 1892 tot 1930. Hij was ook gemeentearts in Aarle-Rixtel en Lieshout, omdat in die gemeenten toen geen dokter was. hij was een heel markant persoon, naar wie in Beek en Donk een laan vernoemd is. Voordat hij een T-Ford had, reed hij op een motor met kenteken N-7. Zie ook: dezevenzusters.dse.nl

En zo wordt het allemaal weer duidelijker. Mogelijk is het nummer opnieuw uitgegeven, nadat het buiten gebruik is geraakt. Dat was gebruikelijk.
@P. Gommers: weet u ook wanneer dokter Wijnbrand(t)s met kenteken N-7 reed?
@Arthur van Thiel: ik heb van de vermelde website een link gemaakt.

Ik heb de geschiedenis van dokter Timmers gelezen en snap nu waarom Gerrit (Gerard) Wiegersma oogarts te Breda het nummer heeft overgenomen. Gerrit Wiegersma was een net zo eigenzinnige (oog)arts als zijn vader Hendrik Wiegersma. De families hebben elkaar vast wel gekend.
P.S. het adres van G. Wiegersma is: Nieuwe Ginnekenstraat 18

@ Trudy Langeveld. Dank, we hebben het foutje in het adres aangepast.
Met vriendelijke groet

Mijn eerste bril is aangemeten door (Gerrit) Wiegersma, kennis van mijn ouders, Gommers, R.A.M. E., huisarts te Ginneken. Die had overigens zelf kentekennummer 25. Gerrit had een buitenverblijf op de Overaaseweg, met een groot trappenhuis dat van elders kwam. Er was ook een graf in de tuin en dat maakte bij ons, kinderen, indertijd best indruk.

Leuk om te lezen over de bredase kentekens. N-7 was in mijn jeugd al bekend als de auto
van Dr. Wiegersma, oogarts in Breda. Voor P. Gommers misschien leuk andere kentekens uit mijn
familie met foto's: N-10575/36009/8423/8288/3595.

Ik heb een foto gevonden van de motor N7

Naar die foto zijn wij natuurlijk heel benieuwd. Kunt u hem insturen? Dat kan via deze website of door een mailtje te sturen naar info@deautovanmnopa.nl

Helaas, nr 7 was niet de auto van mijn grootvader: die was van dokter Wijbrands ook te Ginneken. Gaarne geen berichten meer!

@ PLPM Gommers. Ik heb uw reacties opgezegd en het vakje "Stuur mij een bericht als er nieuwe reacties zijn" overal uitgezet. Hopelijk krijgt u nu geen berichten meer.

Reageer