N-6

Uitgegeven in 1906

A.J.J. Segers

Catharinastraat 12 Breda verstrekt 1906

A.J.J. Segers

Breda vervallen 1916

W. Kerssemakers

Parallelweg Eindhoven

Aanvullende informatie

Adrianus Jacobus Josephus Segers (Breda 1871-1938) volgde zijn vader na diens dood in 1890 op als eigenaar van een passementfabriek. In deze werkplaats werden niet alleen hoofddeksels gemaakt, maar ook epauletten, tressen en andere garnering voor met name militaire uniformen en galatenues. Een buitengewoon lucratieve bezigheid in een garnizoensstad als Breda. Op de site van Stadsarchief Breda is een fraaie fotoserie te zien, die een goede indruk geeft van de omvang en de inrichting van deze fabriek.

Foto

In het fotoalbum van mijn overgrootvader van moeders kant (van fabrikant Henri Baekers) tref ik deze foto aan. Ik begrijp uit uw beschrijving dat deze auto [Renault; zie reactie hieronder. Redactie] niet van hem is, maar van Kerssemakers. [N.B. Het is ook mogelijk, dat de nummerplaat op naam van garagehouder Kerssemakers staat, maar later vervangen is door het kenteken van de eigenaar. Red.]. Baekers had tot 1916 zijn fabriek op de hoek van de Emmasingel/Parallelweg-Spoorstraat.

Charles Boissevain

Door bezoekers

Renault.

De auto heeft een rond embleem op de motorkap.
In 1922 werd dat embleem ingevoerd.
In 1924 kreeg het 40 pk-model een ruitvormig embleem, de overige modellen in 1926.

Bedankt voor je uitleg, Herman

In de ANWB lijst van 1 mei 1916 staat dat N-6 van A.J.J. Segers Breda is vervallen en nog niet opnieuw is uitgegeven.

Dank voor de aanvulling, Richard. De vermelding dat Kerssemakers houder van dit kenteken is komt uit de ANWB-lijst van 1924. Ergens tussen 1916 en 1924 moet hij of zij het hebben ontvangen.

Reageer