N-50148

Uitgegeven in 1938

L. F. J. Naaijkens

Korvelscheweg 154 Tilburg verstrekt 1938

Aanvullende informatie

Bron: Nieuwe Tilburgsche Courant van 20 sept. 1938
Bron: Nieuwe Tilburgsche Courant
van 20 sept. 1938

Bij Leo Naaijkens kun je auto’s huren; zonder chauffeur, maar met verzekering. Vrijdag 5 oktober 1938 maakt de heer J.W. van Boxtel uit Tilburg daar gebruik van. Van zo’n een huurauto en die verzekering. Hij gaat die dag met vijf dames als passagier, waaronder zijn verloofde, op weg naar Amsterdam om  daar afscheid te nemen van een familielid dat die dag met de boot naar Indonesië vertrekt. Bij Maarsen zit volgens Van Boxtel het stuur van de ineens helemaal vast waardoor de auto [aanvulling: een Ford V8 1936; zie reactie hieronder. Redactie] ineens naar rechts trekt en een boom, die niet op zij gaat, vol wordt geraakt. De vijf dames zijn allemaal gewond, variërend van een gebroken been met verwondingen aan het gezicht tot ernstige snijwonden met een hersenschudding. Ze worden dan ook met twee ziekenwagens allemaal naar het ziekenhuis gebracht. Van Boxtel heeft blijkbaar dat vastzittende stuur zo stevig in zijn handen dat hij ongedeerd blijft. De auto is aan de voorzijde totaal vernield en hangt al in de takels als de fotograaf langskomt.

Die verzekering bij Leo Naaijkens heeft overigens alleen een w.a. dekking. Of chauffeur van de dag Van Boxtel de toch aanzienlijke schade aan de zo goed als nieuwe auto in zijn eentje heeft afgetikt of dat de dames naast lichamelijke schade ook in de portemonnee getroffen zijn is onbekend. De dames De Jongh uit Tilburg, de passagiers heten allemaal zo, hebben het afscheid in Amsterdam ongetwijfeld niet gehaald. Of Van Boxtel later nog met zijn verloofde getrouwd is weten we niet.

Het kenteken op de auto is niet helemaal leesbaar, maar alleen een 8 achter de zichtbare 5014 komt uit bij deze auto verhuurder.

Bron: Nieuwe Tilburgsche Courant van 20 september en 5 oktober 1938

Foto: Delftsche Courant van 6 oktober 1938

Paul Vlemmings

Door bezoekers

De auto is een Ford V8 1936

Reageer