N-36

Uitgegeven in 1906

J.W.J.M. Giessen

Van Gilsstraat 7 Tilburg verstrekt 1906

Aanvullende informatie

Foto's 1 en 2

De foto uit 1929 is gemaakt in Tilburg. Grootvader F. Bogaers zit aan het stuur en oma ernaast. De foto uit 1936 is gemaakt in Bladel met aan het stuur mijn vader Frans Claassen.

M. Wieberdink-Claassen

Foto 3

Bakker Damen op de fiets op de Kadedijk in Fijnaart. Achter hem rijdt een auto met het kenteken N-36. Ik heb geen idee van welk jaar de foto is, ook niet bij benadering.

Bron: collectie Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen

Wilma de Jong

Aanvullende informatie 2

Over Johannes Wilhelmus Josephus Marie Giessen (Tilburg 1872-Den Haag 1947) is niet veel meer bekend dan dat zijn vader steenkolenhandelaar was en Johan zichzelf koopman en later handelsagent noemde. Het is onbekend wanneer hij uit Brabant is vertrokken. Op dat moment zal het kenteken zijn overgeschreven op naam van Frans Bogaers.

Door bezoekers

Het kan zijn dat dit nr. ( N 36 )is uitgegeven aan J.W.J.M. Giessen maar zolang als ik leef ( 1938) is dit nummer in bezit geweest van Frans Bogaers Bredaseweg 7 in Tilburg. Ik heb foto's van deze auto's met mijn grootvader en later mijn vader Frans Claassen die de zaak van mijn grootvader heeft voortgezet . Misschien stond het nummer op naam van de Firma Frans Bogaers. De nummers gingen tot 1951 over op de volgende auto, Omdat ons bedrijf dus vaak meerdere auto's in bezit had hadden we toentertijd ook nr. N 335 in gebruik. Ook daarvan heb ik foto. Wil ze graag naar U toesturen.

@M.Wieberdink-Claassen. Beste mevrouw Wieberdink-Claassen, Hartelijk dank voor de aanvulling van de informatie. Het is best mogelijk dat dit kenteken later op naam van Frans Bogaers heft gestaan. Zodra een nummerbewijs verviel kon het opnieuw worden uitgegeven. En met zo'n laag nummer is dat alleszins mogelijk. Zodra wij de lijsten die de ANWB van uitgegeven nummerbewijzen gecompleteerd hebben zou dat moeten blijken.
Met vriendelijke groet

@M.Wieberdink-Claassen. En o ja, voor ik het vergeet: natuurlijk zijn foto's meer dan welkom!
Met vriendelijke groet

De amerikaan is een Nash 1929 Standard Six. De andere is een DKW f7 Reichsklasse van 1937

Met dank aan Vlubico die dit heeft doorgegeven.

Reageer