N-339

Uitgegeven in 1906

E. Swinkels

Helmond verstrekt 1906

Aanvullende informatie

Foto 1

Luuk Pertini stuurde deze foto in van een vrachtauto die op naam stond van de industriëel Egidius Swinkels, woonachtig aan de Kanaaldijk L 9 in Helmond.

Foto's 2 en 3

Op deze foto de start van een wielerwedstrijd te Helmond. De foto is genomen op de hoek van de Steenweg / Kromme Steenweg. De renners staan in de richting van de Veestraatbrug. Links onder bij het ANWB-bord de Kromme Steenweg richting Mierlo, Geldrop en Eindhoven. Rechts op de foto het pand van Alex Eckart, Chemische wasserij en ververij, Steenweg 30. In het kleine etalageruitje links boven staat 'Telefoon' rechtsboven staat het telefoonnummer '123'. De foto is genomen vanaf het balkon van Café Geenen (Concertzaal Flora en Bioscoop Scala). In 2019 is dat Café Traverse.

Rechts onder de auto met kenteken N-339; deze fungeerde kennelijk als juryauto.  De inzittenden hebben witte banden om. In de detailfoto een uitvergroting van de auto met de kentekenplaat.  Jaartal van de foto is onbekend; ik schat rond 1925.

Pim Wilde

Door bezoekers

Swinkels, Egidius, Industrieel, Kanaaldijk L 9 (telefoongids 1915)

Intrigerend beeld: een vrachtwagen naast een kar met paard. Voor mij is de locatie niet direct herkenbaar: bij de leverancier van de auto? De tekst op het bovenraam en op het bord op de linkervoorgevel kunnen hopelijk wat richting geven. Dus graag, L. Pertini

@ Giel van Hooff. Paard en wagen zijn natuurlijk nog een hele tijd naast vrachtwagens gebruikt. We zijn benieuwd of iemand de plaats nog weet op te lossen.
Met vriendelijke groet

Reageer