N-335

Uitgegeven in 1906

F.B. Bogaers

Bredascheweg 7 Tilburg verstrekt 1906

Aanvullende informatie

Foto's 1 t/m 7

In oude fotoalbums heb ik een aantal foto's van mijn opa's auto gevonden.  Hierbij alvast een serie van vakantiefoto’s . Een reis die mijn grootvader Frans Bogaers maakte met zijn vriend Janus Smits in het begin van de vorige eeuw, richting Middellandse Zee.  Ik weet niet welk jaar het was (als kind had je daar geen interesse in) maar ik herinner me wel de verhalen. Het was een hele onderneming, want ze hadden zelfs een aambeeld bij zich voor eventuele reparaties. Misschien is aan het model auto te zien welk jaar het zou kunnen zijn  geweest, want daar ben ik nu welnieuwsgierig naar. De foto’s zijn erg onduidelijk, maar wel is te zien dat het de N-335 was.  Ik vind het best wel bijzonder eigenlijk.

Foto 8

Welk merk auto het is weet ik niet. Maar op de foto staat mijn vader ( Frans Claassen) met zijn vader ( Eduard Claassen) mijn grootvader. Hij is genomen in Bladel voor grootvaders huis in 1936.

M. Wieberdink-Claassen

Door bezoekers

Heb een foto van een auto met dit nummer. F.B. Bogaers was mijn grootvader.
Wil deze foto wel toesturen als U daar prijs op stelt. Zie ook mijn berichtje bij N-36

@M.Wieberdink-Claassen. Natuurlijk zijn wij blij met een foto van de auto van uw opa. Dus als u er ons een scan van kunt toesturen: graag!
Met vriendelijke groet

De auto op de foto is van het Duitse merk Adler. Vermoedelijk een Adler Trumpf junior cabriolet gebouwd vanaf 1936. Dus de trotse eigenaars van een nieuwe cabrio op de foto?

@Hans Vingerling. Dat zou best kunnen. Waarmee zeker is dat het niet de eerste auto van de heer Bogaers was. Benieuwd of er nog meer boven water komt...
Met vriendelijke groet

Mijn grootvader had een garagebedrijf in Tilburg wat door mijn vader later is voortgezet. Ik weet dat Adler een van de merken was wat verkocht werd . Wij hadden vaak een andere auto, werd dan weer verkocht als er een nieuw model was. Het nummer ging dan weer overop de volgende auto. N 36 of N 335 is als laatste gebruikt op een zilvergrijze Mayflower. Daarin kreeg ik mijn eerste rijles van Opa en ik heb daar een foto van maar met het nieuwe kenteken.

Mijn vader ,wim van sprang ,is chef monteur geweest in genoemde autogarage ,van ongeveer
1930 tot zijn overlijden in okt 1950

Oh ik herinner me je vader Wim van Sprang nog heel goed. Hij hielp me als ik mankementen aan mijn fiets later solex had. Hij heeft me vanaf baby gekend ( 1938 geboren) . Ik ga binnenkort de oude fotoalbums nakijken want volgens mij moeten daar nog foto's inzitten waar hij op staat.

@ Marianne Wieberdink-Claassen. Als er nog foto's tussen zitten waarop auto's of motoren te zien zijn met een Brabants kenteken, dan hopen wij natuurlijk dat u ze ook aan ons instuurt! Succes met zoeken.
Met vriendelijke groet

Reageer