N-3148

Uitgegeven in 1917

F. Savelkouls

Hinthamerstraat 130 's-Hertogenbosch verstrekt 1917

Aanvullende informatie

Foto 1

Deze foto verscheen ook in de Katholieke Illustratie van 5 oktober 1939. Het onderschrift luidde: "'N ZONDAG ZONDER AUTO'S - Zondag j.l. mochten in ons land geen particuliere auto's en motorfietsen rijden, een maatregel, die ter besparing van benzine genomen moest worden. Toch kreeg de chauffeur van dit wagentje, dat door Den Bosch reed, geen bekeuring."

Foto: 's-Hertogenbosch, Vughterstraat, paardentractie in verband met de benzinedistributie, 1939. Bron: Erfgoed ’s-Hertogenbosch, fotonr. 0014829

Herman van Oldeneel

Foto 2

Mijn Oom Frans Savelkouls zit vermoedelijk in de auto met paard ervoor. Frans was ook de eigenaar.

Op de tweede foto is helaas het kenteken niet zichtbaar, maar naar mijn idee is de auto rechts (met het reservewiel op het spatbord) de N-3148. Bij de paardenwagen was dat reservewiel niet nodig. Op de voorgrond mijn opa Savelkouls op divan. Ik ben er nog niet achter welke brug dit is, maar vermoedelijk in ’s-Hertogenbosch rond 1940.

Ik vond de foto wel iets hebben.

Tiny Passon

Foto's 3 t/m 6

Picknick met de N-3148, circa 1930. Het gezelschap bestaat uit Frits en Mies Bolsius, Wim van Hoogerwou, Fried van Boeckel, Jule en Boy Franke. De auto zou toen eigendom zijn geweest van Fried van Boeckel (G.C.P.M. van Boeckel) uit Boxtel.

Bart van Moorsel

Door bezoekers

Chevrolet 1932

@ Tiny Passon,
Het is zeker een ludieke foto; meestal komen we meer serieuze foto's tegen uit deze tijd :-). De brug herken ik ook niet direct. Ik dacht eerst aan de Wilhelminabrug (Stationsbrug), maar als ik naar oudere foto's daarvan kijk, lijkt hij er toch niet op. Er liggen wel tramrails in het wegdek.
Met vriendelijke groet

Reageer