N-28641

Uitgegeven in 1931

A.H. van Beek

Boschdijk 31 Eindhoven verstrekt 1931

Aanvullende informatie

Foto 1

De linker persoon is Antoon H. van Beek, die verzekeringsagent was en op dat moment in Eindhoven woonde. Het kenteken N-28641, uitgegeven in 1931, zien we hier op zijn motor. Hij is kort na de oorlog met zijn gezin naar Australië geëmigreerd.

De rechter persoon is Arie Th. van Beek, die lange tijd directeur gemeentewerken was in Veghel. Volgens de gegevens had hij nummer N-20086, uitgegeven in 1928, op zijn motor.

Deze foto is zeker niet in Veghel gemaakt. Als iemand het woonhuis herkent zou ik graag horen waar dat is. Het is best een opmerkelijk pand.

Aanvulling 7 december 2018

De vader van de twee broers was sluiswachter aan Sluis 4 te Veghel. Dat was een overheidsfunctie. Hij woonde in de brugwachterswoning welke ten westen van de sluis stond, dat moet dus Dorenhoek G8 zijn geweest. Ik heb daar een foto van opgezocht en kom tot de conclusie dat de mij onbekende woning de sluiswachterswoning moet zijn geweest. Vandaar ook het hoogteverschil aan de zijde van de langsgevel (zuid-west). De kopgevel (noord-west) op de foto met de motoren is hetzelfde als de kopgevel van de sluiswachterswoning van Van Beek.

Misschien dat Arie nog bij zijn ouders woonde en Antoon reeds naar Eindhoven was verhuisd.

Foto 2

De voorste persoon is wederom Antoon van Beek in een leren pak. Welke persoon er achter op zit is mij niet bekend. Het nummerbord is onleesbaar maar moet ook Nummer N-28641 zijn. Deze foto is gemaakt op het Heilig Hartplein te Veghel rijdend in de richting van de NCB-laan.

Foto's: collectie George van Beek

Gerard van Asperen

 

Door bezoekers

Reageer