N-28186

Uitgegeven in 1930

H.A. van Berkel

B 12 Veghel verstrekt 1930

Aanvullende informatie

In 1930 werden aan H.A. van Berkel uit Veghel de nummerbewijzen N-28183 t/m N-28187 uitgereikt. Van de heer Van Eerd ontvingen wij een drietal foto's die zijn vader, fotograaf in Veghel, maakte. Samen vertellen die het verhaal van een ongeval in de Hoogstraat in Veghel. De N-28186 [aanvulling: een Ford Standard uit 1938; zie reactie hieronder. Redactie] is in botsing geraakt met een motor, waavan de nummerplaat N-59436 lijkt te vermelden. De tweede foto is een detail (negatief) van de eerste waarop dat is te zien. En de vrachtwagen op de achtergrond van de tweede foto, is dat de N-14518? De motorrijder was gewond, want op de laatste foto zien wij hem op de grond liggen bij de rijwielhandel, terwijl twee verpleegster de brancard uit de ambulance halen.

Helaas weten we nog wanneer dit ongeval heeft plaatsgevonden.

Foto: © Johan van Eerd, Veghel. Bron: collectie J. van Eerd.

 

Door bezoekers

Ik heb in mijn fotocollectie van Veghel ook deze drie foto's. Daar staat achterop: Foto. Joh. van Eerd Veghel, maar ook de datum 30 Mrt. 1948.
Ik zie op de foto met de twee verpleegsters dat de linker woning, naast rijwielhandel A.C. Kuijper is afgebroken, om plaats te maken voor de nieuwe woning van burg. Schreven. Deze is nu ook weer afgebroken voor een nieuwe villa.
Gerard van Asperen.

@ Gerard van Asperen. Dat klopt helemaal, John [correctie: Johan; zie reactie hieronder] van Eerd heeft deze foto's gemaakt. Dat staat er ook bij op onze website. Dank voor de aanvullende informatie. Ik kon / kan de situatie ook niet helemaal thuisbrengen. Nou weet ik ook maar een klein beetje de weg in Veghel.
Met vriendelijke groet

De plaats van het ongeval is vanaf de markt gezien juist over de Aa-brug in de Hoogstraat.
Rechts daarvan was ook garage Van Berkel van wie ook de auto was.

@ Gerard van Asperen. Dank voor deze details.
Met vriendelijke groet

De naam van de fotograaf was Johan van Eerd, niet John. hij was mijn oom.

@ Jeanne, Dank voor de correctie. Gelukkig staat het bij de foto's zelf wel goed.

FORD type Standard, 1938

Reageer