N-22936

Uitgegeven in 1929

L.T.A. Jacobs

v.d. Does de Willeboissingel 7 's-Hertogenbosch verstrekt 1929

Aanvullende informatie

In 1944-1946 was in het bevrijde deel van Nederland het Militair Gezag (MG) actief. De taak waarvoor het Militair Gezag in bevrijd Nederland gesteld werd, was drieledig. In de eerste plaats was het Militair Gezag handhaver van de openbare rust en orde. Verder was het belast met het onderhouden van de verbindingen tussen de Nederlandse civiele organen en de geallieerde legerautoriteiten. Ten slotte fungeerde het als voorpost van de Nederlandse regering.

Omdat vervoermiddelen schaars waren werden er veel auto's gevorderd. Niet alleen voor het MG zelf en de Binnenlandse Strijdkrachten, ook anderen deden een beroep op de organisatie om een auto ter beschikking gesteld te krijgen.

Voor de Wederopbouw is het Kadaster van belang, vindt landmeter L.Th.A. Jacobs uit Den Bosch. Vandaar dat hij met spoed vraagt om 'een middelzware motor met hand-koppeling.' Maar helaas is hij aan het verkeerde adres: hij moet bij de Staf M.G. in Breda zijn.

Bron: Brabants Historisch Informatie Centrum, toegangsnummer 127 Militair Gezag in Noord-Brabant, 1944 - 1946, inv. nr. 471, scans 703, 704 en 341

Door bezoekers

Reageer