N-22637

Uitgegeven in 1929

L. van der Wou

A 323 Gilze verstrekt 1929

Aanvullende informatie

Van deze Laurentius van der Wou is weinig bekend. Geboren in 1886 in Dongen is hij daar ook getrouwd in 1914. Na de oprichting van de ‘Dongense Algemene Autodienst Onderneming’ (D.A.A.D.O) in 1921 was hij er kort werkzaam als chauffeur.

Of hij hier persoonlijk als chauffeur, als ‘dwarsligger’ heeft gelegen bij dit ongeluk in 1938 bij Goirle? Het lijkt onwaarschijnlijk.

[Aanvulling:  Het ongeluk op de Poppelschen weg te Goirle was een auto van garagehouder van der Wou, maar werd bestuurd door de heer Buijs. Zie artikel uit het Dagblad van Noord-Brabant van 28 juni 1938. Met dank aan Walter de Vet. Redactie]

Bron: collectie Frans Kense

Correctie

Dit kenteken is niet van Laurentius, maar van Leonardus van der Wou. L. van der Wou uit Gilze betreft Leonardus (Nardje) van der Wou, geboren op 20-2-1889 te Dongen. Hij is een broer van Laurentius van der Wou die in Dongen een garage en taxi bedrijf opzet dat nog steeds bestaat.

Nardje van der Wou komt in 1922 met gezin naar Gilze en begint als fietsenhandelaar, verhuurt auto's, is zelf ook taxichauffeur en begint later een reparatie inrichting. Hij rijdt ook regelmatige diensten op station Gilze-Rijen en later Breda en is expediteur. Zijn zoon Piet van der Wou neemt de garage en benzinepomp aan de Nieuwstraat in Gilze over. Na zijn overlijden wordt de garage verkocht aan Jac Hoevenaars.

Walter de Vet

 

 

Door bezoekers

L. van der Wou uit Gilze betreft Leonardus (Nardje) van der Wou, geboren op 20-2-1889 te Dongen. Hij is een broer van Laurentius van der Wou die in Dongen een garage en taxi bedrijf opzet dat nog steeds bestaat. Nardje van der Wou komt in 1922 met gezin naar Gilze en begint als fietsenhandelaar, verhuurt auto's, is zelf ook taxichauffeur en begint later een reparatie inrichting. Hij rijdt ook regelmatige diensten op station Gilze-Rijen en later Breda en is expediteur. Zijn zoon Piet van der Wou neemt de garage en benzinepomp aan de Nieuwstraat in Gilze over. Na zijn overlijden wordt de garage verkocht aan Jac Hoevenaars. Het ongeluk op de Poppelschen weg te Goirle was een auto van garagehouder van der Wou bestuurd door de heer Buijs.

Veel dank voor deze uitgebreide aanvulling, Walter! Het krantenartikel dat je meestuurde, gaan we er bij zetten.

Reageer