N-21866

Uitgegeven in 1928

M. Kuipers

t Hofke 10 Eindhoven verstrekt 1928

Aanvullende informatie

Foto 1

De N is niet te zien, maar het lijkt waarschijnlijk dat dit de auto van Kuipers is [aanvulling: een Chevrolet van c. 1933; zie reactie hieronder. Redactie]. Op de foto zien jullie aan de andere kant van het portier mijn oom Herman de Groot, op de treeplank mijn moeder Sjaantje de Groot daarnaast mijn tante Johanna de Groot en tot slot mijn oma Joanna Catharina de Groot-Lathouwers. De foto is in Stratum gemaakt.

Michel Janssen

Foto 2

Het nummer is wel helemaal te zien op deze foto van de intocht van pastoor Van Schaijk in Alphen (Gelderland), in 1947. [Aanvulling: de auto is een Studebaker van c. 1935; zie reactie hieronder. Redactie]

Bron: collectie Historisch Gemotoriseerd Verkeer Maas en Waal, fotonummer 02-90027B (of ga naar de pagina met deze foto)

Met dank aan Jan van Weert voor de tip.

Door bezoekers

De auto waar de N van het kenteken ontbreekt is een Chevrolet bouwjaar circa 1933 de auto te Alphen is een Studebaker bouwjaar circa 1935 zou het laatste cijfer van dit kenteken geen nul zijn ipv een zes.

Dank voor de informatie, Auke. We hebben die hierboven verwerkt. Maar ik denk niet dat het laatste cijfer op de foto van de Studebaker een 0 is. Pastoor W.J. van Schaijk kwam namelijk in 1947 vanuit Eindhoven naar Alphen. En dat maakt een Eindhovense auto toch waarschijnlijker.

Kuipers kocht de Chevrolet Coach op 31 mei 1934 nieuw bij de firma Th. Vlemmings Eindhoven-Geldrop, destijds de dealer van dat merk voor de regio.

Zou hij dan ook van het bouwjaar 1934 zijn geweest, Paul? In ieder geval bedankt voor de aanvulling. Archieven van autobedrijven kunnen volgens mij nog veel gegevens opleveren!

De bouwjaren 1933 en 1934 lijken qua uiterlijk sterk op elkaar, maar gelet op de verkoopdatum zou ik zeggen 1934.

Dat klinkt eigenlijk wel logisch, ja.

Reageer