N-2160

Uitgegeven in 1914

M.A.C. Bogaerts

Broekhovenscheweg 160 Tilburg verstrekt 1914

Aanvullende informatie

Dit is de Mercedes van Manille Bogaerts, directeur van de Tilburgsche Landbouwmachinefabriek. Hij zit zelf achterin rechts. Naast hem, met rieten hoed, zit zijn jongere broer Antoon Bogaerts. De dame en heer voorin zijn onbekend. De zaken gaan kennelijk goed want dit is inmiddels de tweede auto van Manille Bogaerts, in 1906 had hij zijn eerste auto al gekocht (kenteken N-347).

Manille (Manilius Alphonsus Cornelius) Bogaerts begon eind 19e eeuw als smid in de smederij van zijn oom H. Brekelmans aan de Oude Dijk in Tilburg, verhuisde wat later naar de Zwijsenstraat en bouwde vervolgens rond 1912 een fabriek voor zijn landbouwmachines aan de Groenstraat.
Op de hoek Groenstraat/Broekhovenseweg naast de fabriek liet hij door architect Leo Goijarts een villa bouwen die hij de naam "Agricultura" gaf. (De villa werd later "Castagnola" genoemd en is inmiddels gesloopt). De landbouwmachinefabriek is eind jaren twintig failliet gegaan. Ook die gebouwen zijn gesloopt, nu staat er een Jumbo supermarkt.

C. Schijvens

Door bezoekers

Reageer