N-20086

Uitgegeven in 1928

A.T. van Beek

Dorenhoek G 8 Veghel verstrekt 1928

Aanvullende informatie

De rechter persoon is Arie Th. van Beek, die lange tijd directeur gemeentewerken was in Veghel. Volgens de gegevens had hij nummer N-20086, uitgegeven in 1928, op zijn motor. Al is dat niet te zien op de foto.

De linker persoon is Antoon H. van Beek, die verzekeringsagent was en op dat moment in Eindhoven woonde. Het kenteken N-28641, uitgegeven in 1931, zien we hier op zijn motor. Hij is kort na de oorlog met zijn gezin naar Australië geëmigreerd.

Deze foto is zeker niet in Veghel gemaakt. Als iemand het woonhuis herkent zou ik graag horen waar dat is. Het is best een opmerkelijk pand.

Bron: collectie George van Beek

Gerard van Asperen

Aanvulling 7 december 2018

De vader van de twee broers was sluiswachter aan Sluis 4 te Veghel. Dat was een overheidsfunctie. Hij woonde in de brugwachterswoning welke ten westen van de sluis stond, dat moet dus Dorenhoek G8 zijn geweest. Ik heb daar een foto van opgezocht en kom tot de conclusie dat de mij onbekende woning de sluiswachterswoning moet zijn geweest. Vandaar ook het hoogteverschil aan de zijde van de langsgevel (zuid-west). De kopgevel (noord-west) op de foto met de motoren is hetzelfde als de kopgevel van de sluiswachterswoning van Van Beek.

Misschien dat Arie nog bij zijn ouders woonde en Antoon reeds naar Eindhoven was verhuisd.

Gerard van Asperen

Door bezoekers

De linker machine is een Belgische Gillet, ca. 300 cc tweetakt uit halverwege de jaren twintig.

Dank, Ruud. Het staat er weer bij.

Reageer