N-1976

Uitgegeven in 1914

F.J. Konings

Heuvel 44 Tilburg verstrekt 1914

F. J. Konings

Tilburg vervallen 1937

P. Konings

Wilhelminastraat 10 Roosendaal verstrekt 1937

Aanvullende informatie

Foto's 1 en 2

Roosendaal, Nispenseweg ca. 1940, paard gedood door botsing met personenauto.

In 1924 stond het kenteken N-1976 op naam van F.J. Konings (1899-1943), op het adres van de Ford-garage van Knegtel, Heuvel 44 in Tilburg.

In 1937 werd de heer P. Konings uit Roosendaal eigenaar van dit nummer N-1976. Hij woonde Wilhelminastraat 10 in Roosendaal en was een vooranstaande inwoner van die gemeente.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat het een heldere zonnige dag was, toen de hoogkar van achteren werd aangereden, waarbij het  paard overleed.

Foto's: Jan Sturm. Bron: collectie West-Brabants Archief, fotonrs. K06272 en K06271.

Frans Kense

Foto's 3 en 4

De auto van P. Konings [aanvulling: een Ford Fordor Sedan, model 1933-1934; zie reactie hieronder. Red.] werd in 1946 gefotografeerd op de Grote Markt in Bergen op Zoom. De vierde foto is een detail van de derde.

Bron: collectie West-Brabants Archief, fotonr. SGRC149

Met dank aan J. Verbiest

Door bezoekers

Ford fordor sedan 1933-1934

Bedankt weer, Herman. Het staat er nu bij.

ik las met grote belangstelling de info geplaatst bij kenteken N-1976. Het zou immers zomaar de auto van mijn opa Piet Konings kunnen zijn. Ik probeer te achterhalen of N-1976 idd aan hem heeft toebehoord - in de familie circuleert een gerucht over het kenteken N-1441 maar dat is niet opgenomen in deze database. Het ongeval met een paard zou iets te maken kunnen hebben met een aan de Nispenseweg woonachtige familie Van Agtmaal. Wat me prikkelt is de juistheid van de info. Piet Konings was idd een vooraanstaande Roosendaler en hij woonde idd op het adres Wilhelminastraat 10. De overige info is helaas niet correct: Piet is geen wethouder geweest en al evenmin heeft hij een functie als conrector bekleed. Jaar van geboorte en overlijden behoren niet bij mijn grootvader.
Graag zou ik contact leggen met de schrijver van deze tekst - wellicht dat we samen de info in de plooi kunnen leggen.

Ik heb trouwens nog een interessante anekdote en wil die graag toevoegen: gaat over WO-II.

Dank voor al het werk dat in deze site is gestoken - geweldig!!

Toon Konings
Oisterwijk

@ Toon Konings. Hartelijk dank voor de correctie (en voor het compliment natuurlijk). De onjuiste informatie is zojuist verwijderd. Helaas kan ik u niet met de schrijver van die informatie in contact brengen: Frans Kense is in 2017 overleden.
Als het adres klopt zal het allicht uw grootvader zijn geweest die met dit kenteken reed. Zou F.J. Konings een broer, oom of neef van uw grootvader geweest kunnen zijn? De regels voor het overschrijven van nummerbewijzen verschillen per provincie. Hoewel die van Brabant me niet helemaal bekend zijn, heb ik de indruk dat ze hier alleen binnen families of relaties overgeschreven konden worden. Als de familierelatie bekend is heeft u er meer bewijs voor, dat dit kenteken inderdaad van uw opa was.
Het kenteken N-1441 staat op naam van Colen uit Gemert. Bij ons zijn geen gegevens bekend over een overschrijving van het kenteken.
Naar die anekdote over de Tweede Wereldoorlog zijn wij natuurlijk heel benieuwd!

Reageer