N-122

Uitgegeven in 1906

M. de Zwart

Budel verstrekt 1906

Aanvullende informatie

Foto 1

Giel op zijn Scaldis motor. V.l.n.r. Junna de Zwart-Aarts, Bets Corstjens, Nes Corstjens-Rigter, familielid uit Heppen, Giel de Zwart, Jaan Corstjens en Alda Jacobs-Beijk.

Bron: H. Jaspers, Giel de Zwèrt (Zwart), zo maar een figuur van Schoot, in: Aa-Kroniek, uitgave van Heemkundekring "De Baronie van Cranendonck" 17 (1998) nr. 3, blz. 175

Met dank aan Jan van Weert voor de tip.

Foto 2

Leuk, leuk, leuk! Want hoogstwaarschijnlijk ben ik in het bezit van de bewuste SCALDIS motorfiets van bouwjaar 1913/1914. Begin vijftiger jaren (ik ben nu 81) kocht ik hem van een garagehouder in Leende, die op zijn beurt de motor had gekocht van een autoverzamelaar in Budel. Daar heb ik nog contact mee gehad. Ook toen was een Scaldis motor al zeldzaam, dus het kan niet anders dan dat ik de bewuste motor heb, die inmiddels gerestaureerd is. Wellicht is er nog meer info onder de Brabanders?

W. Marijnis

Door bezoekers

Wat een mooi machientje! En herken ik niet het Zédel motorblokje dat ook op de motor van mijn opa zat?

Dat gaat mij boven de pet, Ad. Maar mijnheer Marijnis zal het je ongetwijfeld kunnen vertellen.

Geachte heer van Zelst,

Inderdaad heeft de Scaldis een Zédel motor. Achter de schermen zal ik U het artikel, dat ik over de Scaldis in het VMC-blad hebt geschreven toesturen als u mij uw e-mailadres doorgeeft. Mijn E-mail adres wordt aan U doorgegeven door de redactie van deze website.

Groet,

Wim Marijnis

Reageer