Valerie Trip op Seldensate

door Jan van Weert op 19 maart 2021
Bron: Digitaal archief HKK De Plaets
Maybach (Digitaal archief HKK De Plaets)

Op de foto zien we Valerie Trip bij een auto [aanvulling: een Maybach W5 Pullman Limousine; zie reactie hieronder. Redactie] op Seldensate in Middelrode, omstreeks 1932. Grote kans dus, dat die auto van jonkheer C.J. Laman Trip was. Hij had in 1932 drie kentekens op zijn naam staan. Zou een ervan bij deze auto hebben gehoord?

Bron: Digitaal archief heemkundekring De Plaets, nr. 04321

Opgelost?

Ad van der Heijden maakte ons in zijn onderstaande reactie attent op Monique P.C.M.J. van Lanschot, die waarschijnlijk naast de auto staat. Van het kenteken N-74 van die familie is een foto bekend, waarop dezelfde auto lijkt te staan.

Kentekens bij deze vraag

N-74N-1305N-2622N-9291

Door bezoekers

De foto toont een zeer exclusieve Maybach W5 Pullman Limousine, gebouwd tussen 1926 en 1928 door de Duitse autofabrikant Maybach. Kenmerkend is het stuur van deze limousine aan de rechterzijde.

Is echt een bijzonder verschijning van deze auto in Nederland. Maybach bouwde auto's voor de high society in die tijd, voor rijke industriëlen en koningshuizen. De luxueuze auto's werden op de persoonlijke wensen van de klant op hoog niveau afgewerkt. Zo reed Prins Bernhard voor de oorlog rond in zijn peperdure Maybach Zeppelin met een 12 cilindermotor.

Langzamerhand word ik nu toch wel benieuwd of die auto ook van de familie Laman Trip was...

achter het stuur van die auto is vrijwel zeker monique pcmj van Lanschot de beste vriendin van valerie laman trip ik denk dat dit de zelfde de zelfde auto is als bij de uitvaart van burgemeester van Lanschot met kenteken n-74 Groetjes Ad

Dat lijkt inderdaad heel waarschijnlijk, Ad. Ik denk dat je deze puzzel hebt opgelost!

Reageer