Trouwfoto

Maar van wie is de auto?

door Pieter Jan van Iersel op 25 juli 2017
Raamsdonk 1920 (collectie P.J. van Iersel)
Raamsdonk 1920 (collectie P.J. van Iersel)

Op de bruiloft van Tonny de Bruijn en Cor van Iersel op 19 mei 1920 te Raamsdonk werd de auto op de bijgesloten foto gebruikt om de feestvreugde te vergroten. Op de bijrijdersplaats zitten Ad en Truus van Iersel - Smolders en op de treeplank 2de van links Pieter van Iersel. De namen van de andere personen zijn mij niet bekend.

Van de nummerplaat is alleen de N te zien en de eindcijfers 07. We weten dus nog niet van wie de auto was. Ook het merk van de auto zou ik nog graag te weten komen.

Door bezoekers

Ben geneigd te zetten dat het N-807 zou zijn.
De auto is een Daimler.

Dank Louis, dat kenteken stond op naam van Jhr. Mr. L. van Meeuwen uit Den Bosch. Dan is de vraag natuurlijk of er een relatie vast te stellen is tussen de autobezitter en het bruidspaar. De Daimler beantwoordt dan in ieder geval wel weer aan de verwachtingen :-)

Het blijft toch echt gokken: als je goed kijkt, dan is er maar een heel klein (schuin) streepje wit van een cijfer te zien. De rest gaat schuil achter de beugel waaraan de bladveer is bevestigd. Het onderste stukje wit is niet van de kentekenplaat, maar licht dat op de bout valt waarmee de bladveer is bevestigd. Dan komen naast de 8 ook de 3, 5 en 6 in aanmerking (gezien de schuinte van het streepje). Plus dat er dan nog best ruimte zou kunnen zijn voor een vierde cijfer...

Reageer