Merkwaardig nummer

door Hans Holman op 5 juli 2017
 collectie H. Holman
Foto: collectie H. Holman

Deze foto is waarschijnlijk gemaakt in de Acaciastraat in Eindhoven (Strijp). Mogelijk is de eigenaar de hr. Konings. Maar wat een merkwaardig nummer! De Nederlandse auto's hadden in deze tijd één letter en dan een volgnummer. Uitzonderingen waren Noord- en Zuid-Holland. Daar kregen de voertuigen weliswaar na verloop van tijd ook een tweede letter erbij, maar de nummerplaten van die provincies begonnen altijd met een G of met een H. Misschien was dit dus wel een buitenlandse auto. Wie lost het raadsel op?

Door bezoekers

Het kenteken ziet er erg Nederlands uit, maar past niet in de normale series. Ik vermoed dat dit een militair voertuig is van de LVA (Luchtvaart Afdeling van het leger, voorloper van de luchtmacht), vandaar de beginletters LV. Wie kan dit bevestigen (of ontzenuwen) ?

Ik dacht een Austin 7 met engels kenteken.
LV staat meen ik voor Liverpool

Het vignet tussen de koplampen lijkt wel verdacht veel op het ANWB vignet uit die tijd.

Rechts stuur, maar dat zegt niet alles. The Automobile Association (AA) had ook zo'n schildje. LV was inderdaad regio Liverpool .

austin 7 bijgenaamd "chummy". een chummy is een heel goede vriend wat je wel moest zijn met deze auto omdat je zo dicht naast elkaar zat. mijn broer heeft deze in open uitvoering uit 1928, vintage dus.

LV mogelijk voor Liverpool. Periode 1904 - 1932. In combinatie met AA embleem en stuur rechts aannemelijk voor Great Britain. Info uit "EUROPLATE" Registration Plates of the Word.

Reageer