Hé kijk, dat is de auto van m’n vader

door Aartje Groeneveld van Putten op 24 augustus 2017

Een mooie herinnering uit mijn kindertijd. De foto van mijn vader, dhr. H. van Putten, met zijn eerste auto uit 1948.
In die tijd waren er weinig auto’s in Nieuwendijk. Wat waren wij als kinderen blij met die auto. Mijn vader had de auto nodig voor zijn zaak. Hij was directeur van de C.A.V. Coöperatie Altena en Biesbosch. Regelmatig ging mijn vader naar de Biesbosch bij boeren op bezoek voor de zaak.

 collectie A. Groeneveld van Putten
Foto: collectie A. Groeneveld van Putten

Als het vakantie was gingen wij als gezin op vakantie naar de Veluwe, waar mijn ouders vandaan komen. En of we er nu met vier of zes kinderen waren, iedereen paste in de auto en mocht mee. We vonden het een feest als we met de pont in Sleeuwijk over mochten varen. Als we naar de Veluwe waren geweest en terug naar huis gingen telefoneerde mijn vader in een restaurant in Meerkerk naar het personeel van de pont in Gorcum om te vragen of ze even wilden wachten, omdat wij op komst waren om mee over te varen. En keurig werd er op ons gewacht. Dat was heel bijzonder.
Daarom hebben wij bijzondere herinneringen aan de eerste auto van vader uit onze kindertijd. Om nooit te vergeten!

 

Noot van de redactie: de nummerplaat is helaas niet zichtbaar, waardoor we niet weten welke van de nummerbewijzen van de coöperatie er bij deze auto hoorde. dat kan N-42496 zijn, maar ook N-72648.

Kentekens bij deze vraag

N-18751N-42496N-72648

Door bezoekers

Reageer