Eindhovense brandweerwagen

Kan iemand er meer over vertellen?

door Han Nieman op 15 februari 2017

 H. Nieman) In 1954 nam de Woerdense brandweer een Ford G8T met een Geesink opbouw over van de brandweer in Eindhoven. De wagen werd in 1942 gebouwd. Er werd in 1954 een nieuw (landelijk) kenteken uitgegeven: NJ-16-95. Maar welk nummer heeft de wagen in Eindhoven gehad? En wat is er verder bekend over de geschiedenis ervan? In de Tweede Wereldoorlog heeft hij gereden als rescuewagen in Afrika. Na de oorlog is hij bij brandweer Eindhoven terecht gekomen. Daar is er een 17 meter houten ladder op gebouwd.

De brandweer van Woerden heeft de Ford in de  jaren zeventig verkocht aan Effect Neon in Klaaswaal. Drie jaar geleden is hij weer bij brandweer Eindhoven terug gekomen.

Gegevens: http://www.brandweervoertuigenonline.nl/

Kenteken bij deze vraag

N-25332

Door bezoekers

De wagen is gekocht door brandweer Eindhoven in 1946. het toenmalig kenteken was N-25332
in 1956 is hij inderdaad door verkocht aan woerden. Of hij daad werkelijk in Africa heeft gereden weet ik niet. het was wel een rescue wagen. die zijn in 1946 diverse verkocht door Nederland heen. Hij is nu weer terug in bezit van het brandweermuseum in Eindhoven en gerestaureerd door leden van het Eindhovens korps.

https://www.facebook.com/autoladder/

Dank, Eddy. Weer eentje opgelost. We hebben het verhaal gekoppeld aan het kenteken.

Met vriendelijke groet

De ladderopbouw heeft als bouwjaar 1930 en is afkomstig van een Ford-AA en had het zelfde provinciaal nummer als de Ford G8T. De ladderopbouw is in 1946/47 overgezet op het Ford G8T chassis

@ Johan Pots. Men was dus blijkbaar heel zuinig op het materieel. Zouden ze tegenwoordig nog dergelijk hergebruik toepassen? Dank voor de informatie.
Met vriendelijke groet

De auto van het nummer N 25332 is rijdend te zien in de DVD "Oost-Brabant in de Tweede Wereld Oorlog" voor de liefhebbers nog te koop bij B.c als je begrijpt wat ik bedoel.

Reageer