De chauffeur is bekend

Maar van wie is de bus?

door Paul Huismans op 22 mei 2017

 collectie BHIC Waar deze foto gemaakt is, dat weten we: in Sint-Hubert aan de Wanroijseweg 52. Het jaar moet ongeveer 1950 zijn. En wie er op de foto staan is ook deels bekend. De man met de hoed is Harrie van Sleeuwen met daarnaast zijn vrouw Truus. De kinderen op de voorgrond zijn twee van hun dochters, Marijke en Antoinette, en een zoon, Sjef. De bus werd door Harrie door de week gebruikt om personeel van Philips naar Eindhoven te brengen. Maar van wie was die bus? Het nummer is helaas net niet leesbaar, dus dat biedt hier geen uitkomst. Reed Harrie de bus voor eigen rekening, of was hij chauffeur voor een ander bedrijf? We zijn benieuwd of iemand hier meer van weet.

Foto: collectie BHIC, fotonummer DCMIL-000153

Door bezoekers

Het zou " Busbedrijf Pijnappels" uit Wanroij kunnen zijn. Ik meen mij te herinneren, dat die direct na de oorlog begonnen zijn met een busbedrijf, dat gevestigd was in de buurt van het voetbalveld van Voetbalclub Constantia, waar ik voor en tijdens. de oorlog nog als junior lid van "Juliana"uit Mill gevoetbald heb. Groetend, Albert

Het busbedrijf van Pijnappels werd door Harrie Pijnappels overgenomen van zijn vader. Het bestond toen al vele jaren en werd door Harrie uitgebouwd. In de 50-er jaren was het nog gevestigd aan de Millseweg in Wanroij (tegenover het begin van de Verlorenhoek). In 1957 verhuisde het bedrijf naar de Dorpsstraat tegen de "Breej Bèèk".

@ Theo van de Hulsbeek Jzn. Hartelijk dank voor deze informatie. Deze foto moet echter van voor 1957 zijn, want de bus heeft een N-kenteken en daarvan werden de laatste exemplaren in 1956 vervangen door landelijke kentekens.

Met vriendelijke groet

Reageer